El Restaurant Heidelberg va obrir portes el 19 de març del 1.934 a la Ronda Universitat número 5 de Barcelona. Només durant els dos anys de pandèmia ha hagut de tancar portes i és un dels espais amb més solera i tradició gastronòmica de Barcelona. Estem davant de la quarta generació d’una família catalana originària de Tarragona que un bon dia es va traslladar a la ciutat alemanya de Heidelberg, a tocar del Rin i al nord de la Selva Negra. En tornar als orígens els fundadors van decidir obrir aquest espai fent honor a la cuina bavaresa més singular.

El restaurant està decorat amb imatges de la ciutat alemanya pintades per un antic cambrer del local. Les cadires són de roure, fusta autèntica. El servei és també familiar. En Carlos i en Sergi, aquest un dels encarregats, aporten atenció, harmonia i cura al servei.

Al Heidelberg s’hi serveix un menú diari força generós per 8,95 euros. Es una carta on es pot triar entre cinc primers i cinc segons. El comensal s’ho fa al seu gust. Les postres i el cafè van apart.

Entre les especialitats del Heidelberg hi trobem el Goulash hongarès amb arròs i puré de patata. La culata de vedella porta una salsa confeccionada amb vi i amb pebre vermell.

La Milanesa de 300 grams es va tallant amb morter fins que s’escampa. La més tradicional porta anelles de ceba fregida. La Milanesa Caçadora duu una salsa exquisida de xampinyons, anelles de ceba fregida i bacó. La Milanesa a la Bavaresa porta bacó, formatge blau i les imprescindibles anelles de ceba fregida que li acaben de donar aquest sabor tan particular.

La Choucroute Garnie es confecciona a partir de la col fermentada tallada molt fina al forn, condimentada amb vi blanc. Es un dels plats típics de l’Alsàcia. Duu carn bullida, xuleta de porc, cansalada fregida o bé mortadel·la.

No podia ser d’una altra manera al Heidelberg hi trobem una amplíssima gamma de salsitxes al plat. La salsitxa húngara, la berliner bratwurst o la cervela amb dues guarnicions són algunes d’aquestes modalitats.

L’Eisbein, el garró de porc, es presenta bullint i té similituds amb la cocció del caldo gallec. La choucroute acompanya aquest plat força consistent.

A les postres es fa necessari entomar l’apple strudel, una delícia del local. Molts barcelonins hi fan cap per esmorçar o berenar aquesta menja.

El pastís de formatge o el flam amb boles de gelats de distints sabors són altres postres artesanals que confeccionen la carta del Heidelberg.

Licors alemanys, vins i caves serveixen per posar el punt precís que acabi per arrodonir un àpat esplèndid.

El 90è aniversari del Heidelberg no pot passar inadvertit pels barcelonins. Les distintes generacions que, al igual que els amos del restaurant, han vist com d’avis a pares i d’aquests a néts i besnéts el local ha mantingut la seva estructura resistint el pas del temps.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.