Xefs i productors creen el primer mercat gourmet de Barcelona amb venta directa al públic

El proper 19 i 20 de febrer arriba a la Plaça Pla de Palau el primer mercat gourmet de Barcelona, on els millors xefs del barri del Born oferiran la oportunitat única de comprar de forma directa els seus productes gourmet que des de fa anys copen les seves cuines, a través dels propis proveïdors i pagesos que els produeixen.

El Mercat Born Gourmet, impulsat per l’associació de comerciants i restauradors Barcelona Born Gourmet, es convertirà, a partir d’aquesta data i cada tercer cap de setmana del mes, en l’únic lloc on serà possible adquirir algun del exquisits productes que únicament poden tenir els millors xefs a les seves cuines i que mai s’han venut al mercat tradicional.

Per primer cop, el Mercat Born Gourmet fa possible que el ciutadà compri de forma directa productes de pagesos i proveïdors que porten més de 20 anys omplint les despenses dels millors restaurants i que ara surten per primer cop d’aquest circuit tancat. Així dons, la Confraria de Pescadors de Barcelona vendrà en subhasta, tal i com es fa a la llotja, el peix acabat de pescar; Tancant Cercles de Cal Rovira portarà els seus embotits i aus directament de la seva granja-obrador; Anxoves El Xillu vendrà les seves conserves artesanes de l’Escala; i els originals aperitius La Cala de Albert Adrià, inspirats en la creativitat del xef estrella Michelin Albert Adrià estaran disponibles per a tot aquell que vulgui comprar-los.

Tanmateix, el pa artesà Mossèn de Folgueroles, que només tenen els millors xefs als seus restaurants, vendrà per primer cop al públic; Casa Riera Ordeix, l’únic fabricant que queda de l’autèntica llonganissa de Vic, oferirà els seu producte únic elaborat de forma tradicional amb assecadors de fusta; el mestre carnisser Juan Fernando Micó aproparà al públic 20 tipus de botifarres a l’ou, des de les més tradicionals a les més sofisticades. Per la seva banda, Pau Santamaría, fill del gran cuiner Santi Santamaría i un dels millors proveïdors de productes gourmets dels xefs més reconeguts, durà els seus productes de El Petit Pagès, a més de verdures acabades de collir i tòfona. Finalment, Sans&Sans vendrà els seus tes i cafès gourmet.

El Mercat Born Gourmet, que reivindica la historia i el valor comercial del barri, es convertirà en una festa gastronòmica on es reuniran xefs i pagesos amb els veïns del barri per a que tothom que vulgui s’apropi a passejar, tastar, comprar, parlar i relacionar-se entorn al mercat. A més, el mercat estarà viu amb tallers i masterclass culinàries a càrrec dels mateixos xefs de restaurants de la talla de Sagardi, Orio, Pork, Sagàs, Oaxaca, Vila Viniteca, Euskal Etxea, Bar Ángel, Bodega La Puntual, Llamber, Estimar, Golfo de Bizkaia, La Vinya del Senyor, 1881, Vidrios y Cristales i El Chigre 1769. Música dj en directe i Zona Food Kids, per introduir als més petits en els hàbits saludables i els valors de la dieta mediterrània, arrodoniran aquesta festa única.

Brunch de Pagès, la proposta foodie amb productes de proximitat

Paral·lelament al mercat, el Barcelona Born Gourmet recuperarà també el concepte d’esmorzar de forquilla amb la cuina al carrer, amb família i amics on poder tastar tots aquests productes de proximitat cuinats in situ pels millors cuiners del barri del Born. Cada cap de setmana de mercat, dos xefs diferents del Barcelona Born Gourmet proposaran un Brunch de Pagès amb els productes de temporada perquè tot aquell que ho desitgi pugui gaudir d’aquest nou concepte de brunch a la ciutat.
En aquesta primera edició, el brunch anirà a càrrec de SAGÀS i BAR ANGEL que prepararan en directe un suquet de peix de la Barceloneta, entrecoca de Cal Mossèn de porchetta de Cal Rovira al forn i musclos «sense feina» en escabetx.

El Mercat Born Gourmet romandrà obert el tercer dissabte i diumenge de cada mes (de febrer a juny), en horari de 10h. a 22h. El punt i final de la temporada de mercat vindrà marcada per la quarta edició del Born Street Food, un festival gastronòmic únic a la ciutat on, durant tres dies (16, 17 i 18 de juny), els xefs del Barcelona Born Gourmet portaran de nou les seves cuines a peu de carrer amb showcookings en directe i plats preparats al moment. L’any 2016 més de 15.000 persones varen passar per la Plaça Pla de Palau per gaudir d’aquesta gran festa gastronòmica.
Barcelona Born Gourmet 
Barcelona Born Gourmet és una associació de comerciants i restauradors que reuneix una selecció dels millors restaurants i botigues gastronòmiques del Barri del Born. Els seus membres tenen una extensa experiència i vinculació amb el barri i resten compromesos amb els productes de proximitat de primera qualitat, preservant al llarg de les últimes dècades el valor gastronòmic-cultural d’aquest singular i atractiu barri de Barcelona.
El formen una selecció estricta d’establiments gastronòmics de productes tradicionals, preparats i manufacturats en i pel mateix barri i que aporten el bon fer artesà, responsable i de valor cultural afegit als seus clients i públics principals. Entorn de l’associació Barcelona Born Gourmet trobem a comerciants i cuiners amb una llarga tradició al barri com Quim Vila, Iñaki i Mikel Lz de Viñaspre, José Varela, Fermí Puig, Ramon Parellada, Fran Heras, Santi Hoyos, Joan Bagur o Rafa Zafra.
Per a més informació:

Mireia González (609 643 085) · Sofía Borrás (680 981 787)
mgonzalez@arenalia.com · sborras@arenalia.com
Arenalia Comunicación – Telf. 93 232 00 44

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.