La marca col·labora amb Save Posidonia Project i apadrina 10.000 m2 d’aquesta planta de vital importància per a l’ecosistema marí de Formentera

Amb l’arribada del bon temps, arriba també la nova edició limitada de Viña Esmeralda inspirada en el Mediterrani i amb el propòsit de protegir-lo. La marca de vins d’essència mediterrània referma el seu compromís ambiental i ho fa, en aquesta ocasió, de la mà de Save Posidonia Project, una organització de Formentera dedicada a la preservació de la posidònia, alga fonamental en l’ecosistema marí de l’illa.

Amb aquesta edició limitada, Viña Esmeralda apadrina un total de 10.000 metres quadrats de praderies marines de posidònia, un dels valors naturals més importants de Formentera. Patrimoni de la Humanitat, aquesta planta endèmica evita l’erosió de les platges i manté i oxigena l’ecosistema submarí on s’alimenten i reprodueixen més de 400 espècies de plantes marines i 1.000 espècies d’animals.

El disseny de l’ampolla és obra de la il·lustradora Lara Costrafreda i gira al voltant de la posidònia. L’artista ha plasmat la seva visió del Mediterrani amb peixos i altres espècies que neden entre les algues del fons marí, en una delicada combinació de tonalitats verdes i blaves pintades sobre el vidre.

Perquè en el Mediterrani rau la seva essència com a marca, Viña Esmeralda va assumir el 2022 el propòsit de cuidar-lo, vinculant les seves edicions limitades a projectes focalitzats en la conservació del mar i de les platges. Enguany col·labora amb Save Posidonia Project, impulsat pel Consell Insular de l’Illa de Formentera.

Viña Esmeralda Posidonia Edition, que es dirigeix especialment al sector de la restauració i botiga especialitzada, es presenta amb l’anyada 2023. Vi ecològic del Penedès, està elaborat amb moscatell d’Alexandria que infon al vi la seva característica fragància, amb delicades notes de flors i fruites. És un vi suau i seductor, amb un final llaminer que recorda la mel d’acàcia, ideal per prendre amb plats de cuina oriental i asiàtica, i aperitius de marisc i peix. 

Viña Esmeralda Posidonia Edition. Es pot adquirir aquí

Preu recomanat: 8,50 €

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.