Verema ecològica a Juvé & Camps

El celler ha tret al mercat els primers vins ecològics
Juvé & Camps ha iniciat recentment la seva segona verema ecològica després de tres anys de procés de reconversió de les vinyes de la seva propietat. La verema d’aquest any s’està veient condicionada per un escenari climàtic d’altes temperatures i sequera. Així, per tal de preservar l’acidesa natural del raïm i evitar altres desequilibris per sobremaduració o dessecament de la mateixa, l’equip d’enologia i viticultura de Juvé & Camps va decidir el passat 11 d’agost donar començament al procés de verema.

En quant a la qualitat aromàtica dels mosts i vins, els enòlegs del celler han observat que les diferents varietats mostren gran expressivitat i nervi. Actualment, les vinyes de Chardonnay, Pinot Noir i Macabeu de les finques d’Espiells, Can Rius i La Cuscona ja han estats veremades. Aquesta nova verema referma l’experiència de Juvé & Camps en el desenvolupament de vins i caves ecològics, que ha permès en el 2016 treure al mercat els primers vins ecològics del celler, de la collita de 2015.

JUVÉ & CAMPS
Juvé & Camps és un dels cellers familiars més emblemàtics del Penedès i un dels més reconeguts elaboradors d’escumosos de qualitat del món, líder en elaboració de Cava Gran Reserva. Presidit per Joan Juvé, la família fa segles que es dedica a la viticultura. Compten amb 271 hectàrees de vinya cultivades de forma 100% ecològica i a les seves caves subterrànies del celler de Sant Sadurní d’Anoia neixen marques com Juvé & Camps La Capella, Gran Juvé & Camps, Milesimé, Blanc de Noirs, Reserva de la Familia, Essential, Reserva Cinta Púrpura, Sweet i el Brut Rosé.

Per una altra banda, al moderníssim celler d’elaboració a Espiells s’obtenen els vins base cava i s’elaboren els vins blancs Ermita d’Espiells, Miranda d’Espiells, Gregal d’Espiells i Flor d’Espiells, els rosats Ermita d’Espiells Rosé i Aurora d’Espiells Rosé, i els negres Casa Vella d’Espiells, Viña Escarlata i Iohannes, un vi d’autor per guarda elaborat en homenatge al fundador del celler.

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.