Torrelavit, 11 de març de 2024. El celler Jean Leon ha obtingut tres medalles d’or al certamen internacional Mundus Vini pels seus vins certificats com a Vi de Finca Qualificada: el chardonnay Vinya Gigi 2022, el merlot Vinya Palau 2019 i el cabernet Vinya Le Havre 2020. Mundus Vini és una de les competicions internacionals de referència del món del vi organitzada pel grup editorial Meininger Verlag. En la seva 34a edició han participat vins de 45 països que han estat tastats a cegues per un jurat format per 250 professionals del sector de 55 països diferents.

 

De Jean Leon Vinya Gigi 2022, el jurat ha destacat especialment les seves aromes afruitades i cítriques i la bona harmonia. Hi incideixen l’edat de la vinya, sent una de les més velles plantada el 1967, els sòls argilós-calcaris i el minuciós procés d’ elaboració, que combina l’ús de botes de roure francès de 225 litres, foudres de fusta de 2.200 litres i dipòsits d’ acer inoxidable per a la vinificació i criança. Aquest monovarietal de chardonnay, que porta el nom de la filla de Jean Leon, és intens en nas i voluptuós en boca, amb una equilibrada acidesa que fa que el vi sigui fresc, llarg, complex i elegant.

 

Jean Leon Vinya Palau 2019 despunta en la valoració del jurat per les aromes a cireres i fruites del bosc, a més de l’acidesa i complexitat. Aquest vi, el nom del qual ret tribut a Santander, la ciutat natal de Jean Leon, és un merlot 100%, amb una criança en bota de roure francès durant 12 mesos i un mínim de 6 mesos en ampolla. En boca es mostra estructurat i voluptuós, amb una equilibrada acidesa i un final llarg i elegant.

 

Finalment, de Jean Leon Vinya Le Havre 2020 el jurat ha destacat sobretot l’harmonia, a més d’altres aspectes coicidents amb Vinya Palau, com les aromes a fruites del bosc, la marcada acidesa i la complexitat. Aquest vi de carbernet sauvignon i carbernet franc prové  de la vinya plantada el 1968 (la primera parcel·la). El nom fa referència al port francès des del qual va embarcar Jean Leon com a polissó perseguint el somni americà. El vi envelleix 12 mesos en bótes de roure francès i americà de 225 lítres amb un mínim d’un any en ampolla. En boca destaca per la seva fina estructura i un postgust llarg i elegant.

 

PVP recomanats:

Jean Leon Vinya Le Havre 2020 24,30€

Jean Leon Vinya Palau 2019 24,30€

Jean Leon Vinya Gigi 2022 24,85€.

Els vins de finca de Jean Leon es poden adquirir aquí.  

 

Sobre Jean Leon

Jean Leon és un petit celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut com a Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elaborar un vi exclusiu per delectar la seva selecta clientela. El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigit des del 2010 per Mireia Torres, va ser el primer a elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a Espanya i a obtenir el reconeixement de ‘Vi de Finca’ al Penedès per a quatre dels seus vins, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya. Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a ecològics des de l’anyada 2012 i s’exporten a més de 40 països.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.