Tornen els canelons de tota la vida

Les taules catalanes esperen aquest Nadal, i sobretot pel dia de Sant Esteve, els llegendaris canelons de la iaia fets amb molt afecte per tal de compartir amb la família un moment únic. Els carnissers i xarcuters de GremiCarn elaboren des de mesos abans els seus millors canelons amb la recepta de tota la vida.
El Gremi ha volgut explicar el procés d’elaboració dels canelons –senzill i laboriós al mateix temps- i els ingredients que necessiten per preparar-los. Per fer el rostit és imprescindible comptar amb carn de primera qualitat de porc i vedella, botifarra, pastanagues, ceba, així com altres condiments. I quan el rostit està fet i s’ha refredat, els professionals afegeixen el pa sucat amb llet amb l’objectiu d’aconseguir un farcit
molt més melós.
Un cop enllestits aquests passos, es piquen i es remenen tots els ingredients a fi de fer porcions de 35-40 grams per desprès embolicar la carn amb la pasta. Per posar el punt i final a aquest tradicional plat català, els carnissers incorporen la deliciosa beixamel, feta amb mantega, farina, llet i nou moscada, amb la que cobriran aquest producte exclusiu. El toc mestre consisteix en posar una punteta de formatge i
mantega, i cap al forn fins que estiguin rossets.
Els canelons són un producte exclusiu del carnissers-xarcuters de GremiCarn; enlloc seran mai com a la vostra carnisseria-xarcuteria de confiança. I són també una tradició culinària italiana que va arribar a Catalunya l’any 1815 de la mà de Giovanni Ardizzi, qui els va fer populars a la fonda Beco del Reco.
GremiCarn: Artesania i productes de primera qualitat
El GremiCarn és una associació que porta més de 150 anys fomentant els valors de cultura tradicional i artesania, introduint noves idees al consum i a la presentació dels millors productes artesans. Representats a més de 950 xarcuteries i carnisseries, l’entitat vetlla per tal que el consumidor gaudeixi dels sabors més autèntics amb la màxima qualitat.
Cada any, els carnissers i xarcuters de Barcelona i Comarques elaboren els seus millors canelons per tal que totes les llars catalanes en puguin gaudir. Aquest Nadal es preveu un increment de l’1% respecte a l’any passat; el que representa la venda de 2.500.000 unitats de canelons.
El sabor clàssic del farcit de carn amb la pasta i la beixamel fan dels canelons un dels àpats més exclusius de la cuina tradicional catalana. Aquests dies els carnissers-xarcuters de Barcelona, ja preparen amb dedicació el sortit de canelons per poder donar resposta a l’elevada demanda.
Per a més informació podeu contactar amb Albert Pozo al telèfon: 634639705.

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.