Com són els esmorzars que fas?

Si ets dels que pensen que els esmorzars generen molta confusió, estem amb tu. Que si porridge sí, que si pa no, que si embotits segons quins…

«I amb tanta confusió, com puc preparar un esmorzar sa i saciant?

Un primer pas que et resultarà de gran ajuda serà deixar de banda tots els productes o aliments que normalment formen part de l’esmorzar, però que no fan més que entorpir el propòsit de perdre pes. Aquests són alguns dels més destacables:

1. El pa
No és que no puguis menjar pa, sí que pots, però l’has de triar bé. Deixa de banda el pa blanc i de motlle, que fa malbé els budells i que eleva bruscament els nivells de sucre en sang i, en canvi, aposta per un pa artesà, elaborat a partir de farines integrals de cereals que no siguin blat. Un pa que hagi fermentat a poc a poc a partir de massa mare serà l’elecció perfecta.

2. Galetes Digestive i barretes de cereals
Oblida’t de les galetes Digestive o de les barretes de cereals del supermercat, que semblen sanes, però que en realitat són tot el contrari. Sabem que aquesta mena d’aliments són una solució fàcil, però nutricionalment no són gens interessants. Si acostumes a prendre’n, ha de saber que probablement són l’origen de la necessitat que tens d’anar picant: com que no atipen gens, al cap de poca estona de prendre-les necessitaràs menjar més.

3. Sucs de fruites
Canvia el suc de taronja per una peça de fruita. Recorda que l’aliment integral sempre és una opció millor per molts motius. Un és que la fibra sacia més i dosifica l’entrada dels sucres.

4. Melmelada i dolços industrials
Elimina les melmelades i els dolços industrials i, en canvi, opta per untar el pa amb patés vegetals o aliments que t’ajudin a sentir sacietat i energia durant més temps. Veuràs que la diferència és enorme.

5. Begudes vegetals
Són l’arxienemic de la pèrdua de pes actualment, tret que les elaboris a casa. Les que comprem a les botigues solen tenir molt de sucre afegit i, per tant, un perfil nutricional poc saludable. Si en fas a casa, assegura’t de no afegir-hi sucre i de prendre’n en quantitats moderades.

 

Si tens un robot de cuina i vols que et donem algunes idees fàcils i sanes per esmorzar, vine al taller gratuït online «Esmorzars amb robot per perdre pes», en què la Gina Estapé, nutricionista especialista en receptes amb Thermomix®, i la Pilar Rodrigáñez, dietista especialitzada en trastorns metabòlics i en pèrdua de pes, es reuniran amb la Núria Coll per explicar-te les claus d’un esmorzar saludable.

 

Thermomix® també per esmorzar? Per descomptat!

Si vols saber com, tens una cita el 29 de setembre que ve.

 

Més informació a Taller «Esmorzars amb Robot per Perdre Pes»

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.