Hi ha coses que et passen que no són normals, encara que les hàgim normalitzat.

És normal prendre un cafè amb llet i haver de córrer al lavabo?

És normal inflar-se com un globus a mesura que avança el dia?

És normal tenir dolors abdominals constantment?

És normal prendre laxants de forma habitual?

És normal conviure amb mals de cap?

És normal tenir cansament tot el dia i manca d’energia?

És normal prendre medicaments per a l’ansietat o la depressió sense tenir cap trastorn psicològic?

Passen sovint i a moltes persones, potser tu n’ets una. Però això no vol dir que hagi de ser així per sempre. Com es pot canviar? La proposta del psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer és escoltant el teu intestí.

L’intestí t’envia senyals: gasos, diarrea, reflux, restrenyiment… Tot això són símptomes que l’intestí no està content amb el que fas (què i com menges, com descanses…). Sigui per problemes d’equilibri hormonal, d’estrès o per intolerància a uns certs aliments, com la lactosa o la fructosa.

El 70% de la població té intolerància a la lactosa, posaries la mà al foc que tu no?
Si sospites que la llet, els formatges o qualsevol aliment que contingui lactosa se’t posa especialment malament, has de saber que és important que et concentris a reparar l’intestí prim.

Per fer-ho és clau posar ordre a la microbiota intestinal. D’aquesta manera, restabliràs la seva capacitat de fabricar l’enzim lactasa i recuperaràs, així, la tolerància a la lactosa.

S’ha observat que l’expressió de l’enzim lactasa a l’intestí prim justament no depèn de si ingerim més o menys lactosa; per tant, no es resol fent una dieta sense lactosa.

Et sembla sorprenent? Si vols saber més sobre com resoldre la teva intolerància a la lactosa, Xevi Verdaguer, un dels experts més rellevants en microbiota intestinal del nostre país, ens ho explica a «¡Es la leche!».

La importància de tornar a tolerar la lactosa
Es tracta d’un curs online de l’Academia Xevi Verdaguer en què Verdaguer explica el seu mètode exacte i provat per resoldre els problemes digestius i extradigestius.

No tan sols aprendràs per què no has de deixar de consumir lactosa i els beneficis que té per a l’intestí, sinó que ho posaràs en pràctica a través d’una pauta dietètica (d’eliminació i reintroducció) que t’ajudarà a entendre què passa a l’intestí. Aquesta pauta et permetrà tornar a menjar lactis i tants altres aliments que contenen lactosa (són molts més dels que sembla a simple vista) i que avui poden ser els causants del teu malestar. Però no ha de ser així per sempre.

Que el teu organisme torni a tolerar la lactosa és important per a una microbiota intestinal sana.

Vols reparar el teu sistema digestiu?
Eliminar un aliment per a tota la vida no és una bona idea i la lactosa té molts beneficis. No tota, cal veure quina i en quina quantitat, però el que és clar és que el teu cos la necessita. Per això, en Xevi proposa anar més enllà i entendre com pots millorar les teves digestions i els teus hàbits de vida, per tornar a la lactosa i trobar-te la mar de bé.

Si t’identifiques amb tot això, ja sigui perquè ets intolerant a la lactosa o perquè ho sospites, avui et presentem el curs online «¡Es la leche!» a través del qual podràs descobrir si ets intolerant a la lactosa i com millorar els símptomes.

ARA POTS ENTRAR-HI AMB DESCOMPTE!

«¡Es la leche!» no és un curs online al qual et puguis apuntar sempre que vulguis. Les places són limitades per poder atendre tots els dubtes dels alumnes de cada edició amb la màxima atenció i rigor. Fa poc s’han obert inscripcions per a la que serà l’última edició del 2020.

Trobes que hi ha una manera millor d’acabar aquest any que fent una revisió profunda del teu intestí, i per tant, de la teva salut?

APROFITA-HO ARA

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.