El restaurant Deliri, situat al bell mig de l’Eixample, al carrer Còrsega 242 cruïlla amb Enric Granados, esdevé una petita illa de sabors de la mà del xef David Morera. Des que va obrir portes ara fa tres anys ha vetllat per assolir el punt exacte de la cuina tradicional, potenciant els sabors dels seus guisats, sense condiments innecessaris. En Morera fa servir les mantegues adequades amb els sofregits ben fets i sense escatimar cap producte. Tot natural i atenent a cada tast al sabor. El xef recita una a una les menges delicioses que li vénen al cap i que són les que li agraden i les que acaben passant pels fogons del Deliri. La bona base del producte resulta l’essència del resultat final.

 

El restaurant proposa un menú degustació que inclou nou plats que varien en funció de la temporada. Hi trobem la croqueta de pollastre rostit, excelsa i generosa, que serveix per obrir l’estómac. Ve seguida de l’ostra al natural, del carpaccio de vieira, dels autèntics espàrrecs de Navarra a l’aroma de rosa; dels musclos amb cítrics i aigua xile, l’albergínia cremada al curry, el pebrot escalivat a la flama.

L’arròs melós de gamba vermella i el Paccheri farcit de l’àvia posen el punt final aquest reguitzell de delícies que ha elaborat el nostre xef amb el seu equip. Aquest Paccheri és el Gulivert dels macarrons acompanyat d’un sofregit de tomàquet que meravella i farcit d’uns pedrers força tendres.

 

La carrillera de vedella amb parmentier de patata és un dels Stars Dishes. La carn es desfà en boca mentre el paladar rep l’acompanyament d’aquest parmentier excels.

Només pot ser comparat amb els pedrers de vedella glacejats a la llimona.

Les postres també són tradicionals. La xocolata l’oli i sal dels avis. La poma, el coco i la xocolata blanca, el pastís de tiramisú i la tabla de formatgets per aquells comensals que encara precisen omplir més el pap des d’aquesta munió de sensacions i sabors que preparen els fogons d’en Morera i el seu equip. Hi ha formatgets de vaca i n’hi ha de cabra, n’hi ha semicurats i altres que no ho són. Un rebombori de gustos i de percepcions que no deixen indiferent.

Al restaurant Deliri el servei acurat del Maitre, en Philip, està a l’alçada dels productes.
El Deliri és un restaurant petit, s’hi encabeixen 35 comensals, i força acollidor. La conversa està garantida i la cuina hi és a tocar. Les comandes passen de boca a orella i acaben esdevenint el teló de fons acústic d’aquest espai.

Cal reservar amb antelació, de forma especial els festius, no sigui que el local pengi el cartell d’exhaurides les localitats. Es el que té el Deliri. Petits plaers gastronòmics que redueixen la capacitat d’acostar-s’hi sinó s’és valent i atrevit.

Tres anys d’aquest restaurant fet amb l’empenta del seu creador, amo, xef i ànima. Tot alhora sense esbrinar-hi l’ordre.

Por Maytte

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.