El restaurant Carmina és un clàssic entre els restaurants italians de Barcelona que destaca per
la senzillesa dels seus productes.

Es troba al Carrer de l’Argenteria, 37 fent camí cap a la Basílica de Santa Maria del Mar i obrint les portes del Born, una de les zones més fashion de la ciutat.

El seu xef, Alessandro Serra, natural de la Sardenya, s’identifica plenament amb allò que representa la cuina mediterrània. Treballa amb productes de temporada i pren el desafiament de revisitar tots aquells plats de tradició, amb productes de temporada senzills que són fàcils d’entrar a l’ull dels comensals i al gust particular de tots.

Els spaguettis Mancini Alla Nerano s’han elaborat amb una crema de carbassó i vénen saltejats amb musclos i unes fulletes d’alfàbrega fresca per atorgar-li més sabor. La provolone del Mònaco hi contrasta amb el seu toc picant.

Els Fetuccini trufats amb crema de parmesà acaba de rallar-se en taula a la vista del client, al seu gust personal. La Pappardelle Alla Norma es presenta amb tomàquet, albergínia i alfàbrega. L’Alessandro hi
afegeix unes fulletes de menta.

Als plats principals hi destaca una Milanesa contundent de 300 grams, amb ruca i parmesà. Estem davant d’una Milanesa de vedella amb triple arrebossat que en té més que suficient amb l’acompanyament de tres ingredients. La carn és tendre i d’una excelsa qualitat.

El Llenguado de platja s’obre pas entre els peixos de la carta del Carmina. Acabat amb un toc al forn per tal que les seves parts quedin ben fetes i no perdi ni un brie de la seva cremositat. Es programa amb l’acompanyament de verduretes o bé de patates. La Tagliatta de filet al Romaní amb parmesà i el pollastre a la brasa conclouen la carta dels segons plats amb tota la seva elegància i majestuositat quan són emplatats.

Entre les postres, hi trobem el Tiramisú Fatto a mano on ressorgeix l’esperit juvenil de la Sardenya del nostre xef. També hi són el Carrotcake i el Pastís de formatge casolà.

A més de restaurant i, en acabar de sopar, o bé a mitja tarda, el local roman obert i esdevé una cockteleria amb el reguitzell de clàssics com ara l’Aperol Spritz o d’altres més difícils de trobar.

Es el cas de l’Italian Job, amb Prossecco Cinzano, o bé l’Spicy Inferno a base de tequila infusionada amb pebre de Jamaica.

Són les vessants d’aquest local que gaudeix d’una decoració molt peculiar centrada en sorprendre al client. Representa una Casa colonial cubana de dues plantes, amb una il.luminació tènue per passar vetllades gastronòmiques inoblidables.

El Carmina és el restaurant per descobrir entre el Gòtic barceloní i les petjades del Romànic i de l’antiga “città eterna”.

Reportatge de Joan Porta García.
Periodista.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.