El restaurant Barraca ha obert portes aquest 2024 i amb només cinc mesos s’ha convertit en un referent pels comensals que gaudeixen del peix fres i de les arrossades.

 

Situat al Passeig Marítim de la Barceloneta número 1, els dos pisos del restaurant permeten una visió nítida de la platja. El mar és a tocar i la sorra es deixa veure des dels finestrals d’aquest espai gastronòmic.

Són 25 els treballadors del restaurant coordinats per la seva directora Yerimén que, a més, s’encarrega d’atendre amb tota generositat les comandes del visitants. El servei és esplèndid.

En Gabriel Benítez és un dels xefs de Barraca. Els arrossos i el peix fresc són la base de la carta. Els clients poden demanar amb 24 hores d’antelació quin peix volen tastar i per a quantes persones. La reserva de taula resulta imprescindible quan es tracta de grups de més de vuit persones que volen celebrar un aniversari, un dinar o sopar d’empresa. El pargo, el rodaballo, el llobarro i la daurada se succeeixen en aquestes comandes i es confeccionen a la planxa o bé al forn.

El llobarro al forn duu una base de patata confitada amb un sofregit de cebeta i tomàquet, tot ben torradet. El forn genera una costra a la patata que la fa deliciosa.

En el cas del rodaballo fet a la planxa, la peça s’acompanya de verduretes fresques i crema de pastanagues. La fórmula és la mateixa en els dos sistemes de cocció per qualsevol dels peixos que s’hi troben.

Els entrants a aquestes menges poden anar des d’una ventresca de tonyina amb tomàquets, a uns calamars ben tendres a l’andalusa acompanyats d’una salsa tàrtara. No hi falten els xipirons amb la seva llimona o bé unes suculentes patates braves a l’allioli o bé amb maionesa.

Aquests entrants són contundents. Barraca no s’hi estar d’escatimar i els plats deixen força satisfets els estómacs abans dels principals.

Els plats estrella de Barraca són els arrossos. El nostre xef ens expressa que l’arròs a la marinera és el que té més sortida. Porta un caldoset de marisc reduït al que, poc després, se li afegirà el caldo de peix. Tot plegat li atorga un sabor intens i potent a partir de la marca de la sèpia que deixa la seva petjada. Les gambetes a la planxa i el calamar acaben d’arrodonir el plat.

 

L’arròs negre també neix des d’una inconfusible marca de sèpia. S’ha fet amb bacallà i amb poca cocció. Les làmines del bacallà s’escampen sobre els grans. Sofregit de sèpia i allioli de safrà ofereixen un tast únic.

L’arròs d’ànec porta adherit el sabor intens que li presten els sofregits i els seus ingredients principals.

 

A les postres,hi tenim els estiuencs maduixots en almívar amb alfàbrega i escuma de iogurt.

També la xocolata amb cor d’ametlla, el cheescake amb massa de festucs cremosos i els gelats imprescindibles ara que escalfa de valent.

 

Barraca és el restaurant a l’abast del turista que gaudeix de la platja i dels barcelonins que pretenen fer un àpat exquisit a tocar de la natura.

 

Reportatge de Joan Porta García

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.