A la versió digital de la Guia Peñin 2021 es  poden comptabilitzar 163 vins elaborats exclusivament amb la varietat syrah mentre que  unida amb altres varietats mostra 708 marques. “Si ens anem – destaca la publicació – a la  cúspide de la taula, és a dir, els vins 

excepcionals del tram 95-100 punts només una  marca mono varietal de syrah arriba als 95  punts!” la màxima puntuació, i aquesta marca  és Perelada i el seu Finca Garbet 2015. 

Nascut a la D.O Empordà, la Guia Peñin  destaca que “La finca Garbet situada quasi en  un balcó que mira al mar, és un repte al clima,  però sotmès a la repetida influència de la  Tramuntana, un vent que afortunadament seca  ràpid la humitat, però tampoc deixa créixer el  raïm concentrant les seves baies. Les seves característiques estan a mig camí entre el model australià i francès. Té calidesa, cos, amb un  color no gaire intens però amb certa expressió i  complexitat de fruita madura, que és el més difícil. La vinya està a prop d’una zona abrupta  i molt airejada de la costa amb terrenys de gran  drenatge”.  

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.