Comença el compte enrere per una nova edició de Benvinguts a Pagès La Festa, en la qual
pagesos i pageses, allotjaments de turisme rural, elaboradors alimentaris, restaurants i
activitats complementàries proposen descobrir el món de la pagesia i del producte local.

A través de la seva pàgina web, la ciutadania ja pot reservar les visites pel cap de setembre del 30 de setembre i l’1 d’octubre, que tindrà una nova oportunitat per conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem, descobrir els processos d’elaboració dels productes, tastar i comprar productes locals directament als productors i viure una experiència de turisme de proximitat durant un cap de setmana de
portes obertes a Catalunya.

Com en els darrers anys, les places per participar a Benvinguts a Pagès La Festa són limitades. S’insta a la ciutadania a fer la reserva prèviament i organitzar la seva ruta a través de la web per participar en les més de 500 experiències agroturístiques gratuïtes, ja que les explotacions acceptaran les reserves per ordre de rebuda. La pàgina web funciona com a central de reserves i des d’allà es pot fer una cerca àmplia i exhaustiva de tota l’oferta preparada. Aquesta eina és fonamental perquè els pagesos puguin organitzar el seu dia a dia i assegurar una experiència de qualitat per a tots els participants.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és el llançament d’una nova pàgina web reestructurada amb un nou motor de cerca interactiu que proporciona informació detallada sobre cada espai disponible, facilitant la planificació i reserva d’espais desitjats, i millorant el registre de reserves. Amb una interfície més atractiva i funcionalitats avançades, els usuaris podran completar la seva reserva en qüestió de pocs minuts.

D’aquesta manera, Benvinguts a Pagès fa un salt qualitatiu apostant per la millora de l’experiència d’usuari de tot el públic interessat a reservar alguna visita o activitat durant el cap de setmana del 30 d’octubre i 1 de setembre. Aquesta plataforma també beneficia els pagesos i pageses, ajudant-los a preparar millor les visites a les seves explotacions per als visitants. En resum, aquest avenç redefineix la manera com els usuaris interactuen amb les opcions disponibles, oferint una forma més ràpida i intuïtiva de fer reserves.

En un únic cap de setmana, Benvinguts a Pagès La Festa ofereix més de 500 experiències, molt diverses i autèntiques, en explotacions i empreses alimentàries, restaurants, allotjaments de turisme rural i activitats complementàries que conviden a explorar, gaudir i connectar amb l’essència rural de Catalunya.

Benvinguts a Pagès La Festa té com a objectiu mostrar quatre actors principals de la cadena alimentària (empreses agrícoles, ramaderes i pesqueres, processadors d’aliments, restaurants i allotjaments de turisme rural), amb l’objectiu de conscienciar el públic sobre la diversitat d’individus implicats, i les seves variades formes de treball en producció, venda, distribució i transformació d’aliments.

Una de les novetats de l’edició d’enguany de Benvinguts a Pagès La Festa és la incorporació d’una nova categoria d’actors: els elaboradors alimentaris i petits artesans, que mostraran els seus productes de proximitat i els processos d’elaboració artesanals en els obradors.

Aquesta nova incorporació permetrà als visitants descobrir els processos d’elaboració dels productes de temporada i de proximitat, com ara melmelades, oli, embotits cuits o curats, formatges, conserves… Benvinguts a Pagès La Festa és, doncs, una gran fita per poder descobrir, tastar i omplir el rebost de casa amb productes de proximitat, donant suport als professionals del sector primari del nostre país.

L’esdeveniment es dirigeix a un públic divers i transversal. Des de públic familiar, en què els nens i nenes són protagonistes tot descobrint l’origen dels aliments i tenen contacte amb els animals; passant pel públic juvenil, ja que Benvinguts a Pagès es consolida com un magnífic pla de cap de setmana per a fer amb els amics; fins al públic foodie, que busca els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny, que són de proximitat i sense intermediaris.

Les més de 100 explotacions, 115 allotjaments de turisme rural, 5 elaboradors alimentaris, 220 restaurants i 65 activitats complementàries que obriran les portes el 30 de setembre i l’1 d’octubre són de pràcticament totes les comarques catalanes i representen la màxima diversitat del sector primari català. La iniciativa de Benvinguts a Pagès s’ha convertit en una acció turística i de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les explotacions agroalimentàries i pesqueres participants que va dirigida a la ciutadania en general, però sobretot al públic familiar, sènior, foodie i jove.

Així, des dels més petits fins als més grans podran gaudir de Benvinguts a Pagès La Festa a través de tastos, visites i experiències, com ara descobrir l’Hort d’Ecomtu i l’agricultura ecològica, sostenible i regenerativa (Tortellà, Garrotxa); veure el ramat de cabres i tastar els formatges que elabora la Formatgeria de Gavàs (Gavàs, Pallars Sobirà); poder degustar els vins i els olis d’Hericamps (La Figuera, Priorat), delícies que caracteritzen la gastronomia mediterrània; o bé, dinar en un restaurant de cuina tradicional catalana com és El Porxo del Pla d’Abella (Navès, Solsonès).

En moltes ocasions, les zones rurals han estat considerades com indrets amb menys oportunitats professionals en comparació amb les zones urbanes. No obstant això, cada vegada més professionals estan veient el potencial i els avantatges d’establir els seus negocis en aquests entorns rurals que estan emergint com a destins atractius per als emprenedors que busquen connectar amb la vida rural.

Benvinguts a Pagès aporta visibilitat i dona veu als projectes i negocis creats per professionals nouvinguts a les zones rurals, reconeixent el seu esperit emprenedor i innovador així com la contribució significativa que fan a les comunitats rurals. Benvinguts a Pagès juga un paper important en el relleu agrari del sector, manifestant les oportunitats laborals, innovadores i econòmiques que ofereix el món agroalimentari. Així doncs, la innovació i la creativitat poden prosperar en entorns fora dels nuclis urbans i, alhora, afavorir la preservació de les tradicions i la riquesa cultural de les zones rurals.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa agroturística i de país que impulsa el desenvolupament social i econòmic de les zones rurals catalanes. Des de la tecnologia agrícola fins a la gastronomia de proximitat i l’ecoturisme, són iniciatives que no només posen en relleu la versatilitat dels entorns rurals, sinó que també contribueixen activament a la seva transformació positiva.

Per més informació
Gemma Moliner, comunicació de Benvinguts a Pagès (PRODECA – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació
i Agenda Rural) – gmoliner@gencat.cat 93 552 48 20
Josep Salleras, comunicació de Benvinguts a Pagès (PRODECA – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i
Agenda Rural) – josepsalleras@gencat.cat 93 552 48 20
Eva Güibas, gabinet de premsa de Benvinguts a Pagès (Giny Comunicació) – eva.guibas@giny.cat 695 07 29 79

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.