Els vins de licor de Molí de Rué, juntament amb Bodegas De Muller de Reus, i la Cooperativa de Vilarodona, assoleixen l’excel·lència pels tastadors de la Guia Peñín.

Els vins de licor de la DO Tarragona, els anomenats Tarragona Clàssics a partir dels quals va néixer aquesta denominació d’origen fa prop de 75 anys, han rebut recentment diverses distincions. La darrera edició dels Premis Vinari, que organitza la revista Vadevi.cat, va atorgar a Vilafranca en la seva gala el premi Sorea a la Tradició Vitivinícola de Catalunya al celler Molí de Rué de Vinebre, entre altres motius, per la recuperació del vimblanc. Al mateix temps, la Guia Peñín 2020 que tot just acaba de sortir al mercat, ha atorgat la qualificació d’excel·lents a una desena de vins de licor del mateix celler Molí de Rué, de Bodegas De Muller de Reus i de la Cooperativa de Vila-rodona, unes puntuacions que consoliden el prestigi i el llegat històric d’aquests vins dolços, rancis, garnatxes, moscatells i misteles.

En concret l’enòloga de Noemí Poquet va rebre el premi Vinari a la Tradició Vitivinícola per la condició de celler familiar que ha vist passar quatre generacions i que actualment “sota la seva empenta i dedicació́, al celler hi elaboren vins amb Denominació́ d’Origen Tarragona, entre els quals hi ha un vi dolç que recupera antigues tradicions de la zona, el vimblanc de Vinebre. El Vimblanc elaborat a la manera tradicional és un vi blanc dolç elaborat amb raïm de la varietat pansal assolellada i sobremadurada, amb un grau alcohòlic volumètric natural mínim d’11% vol. Es fermenta en bótes de roure, sense addició d’alcohol, fins que s’obté un grau alcohòlic volumètric adquirit mínim de 15% vol i màxim de 18% vol”.

Les puntuacions a la Guia Peñín 2020

Els vins de licor de la DO Tarragona han tornat a assolir la puntuació d’excel·lent. En concret destaca Bodegas De Muller de Reus amb vuit vins amb més de 90 punts segons els tastadors i amb dos vins al pòdium dels millors vins de l’Estat com és el Pajarete Solera 1851 Ranci amb 95 punts i l’Aureo Dulce, també amb 95 punts. La resta de vins qualificats d’excel·lents són l’Aureo Seco (92) i el Moscatel Añejo (92), el vi De Muller Dulce Superior (91), el Vi de Misa Solera 1926 (93), el Moscatel Solera (91) i el Rancio Seco Vino de licor (91).

Pel que fa a la Mistela de la Cooperativa de Vila-rodona, que enguany celebra el centenari, ha rebut una puntuació de 90 punts, que també és un vi excel·lent, segons el rànquing de Peñin. Per últim, la guia Perñin també ha distingit Molí de Rué de Vinebre pel Sol i Serena elaborat amb macabeu amb 93 punts i el Sol i Serena dolç elaborat amb la varietat syrah (90).

La resta dels vins distingits amb excel·lent

D’altra banda, el Celler Sanromà de Vila-rodona també ha obtingut la puntuació de 90 punts pel seu vi ‘L’incorrecte’, un brisat elaborat 100% amb raïm macabeu, un fet que demostra la feina que està fent aquest jove celler de l’Alt Camp. Per la seva banda, el Pinot Noir de la Triologia de De Muller ha obtingut també un 90, però en la categoria de vins espumosos.

Des del Consell Regulador de la DO Tarragona es fa una valoració molt positiva del reconeixement dels Tarragona Clàssics i també per les puntuacions en general, amb molts cellers i molts vins a les portes de la barrera dels 90, ja que són més prop d’una vintena els vins que estan puntuats entre 88 i 89 punts per Peñín.

La guía 2020

En aquesta edició la Guia Peñín ofereix les puntuacions de més d’11.800 vins de 2.000 cellers de tot l’Estat espanyol. De la DO Tarragona ha puntuat una vuitantena de vins de 15 cellers. El tast a cegues per aquesta edició de la guia es va fer el mes de març a les instal·lacions de la Casa del Vermut de Padró & Co a Bràfim.

Per a més informació:

Consell Regulador D.O. Tarragona
C/ de la Cort nº 41. Baixos. 43800 Valls
T. 977 21 79 31
www.dotarragona.cat
info@dotarragona.cat 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.