Propietat d’Espiells, l’ànima de Juvé & Camps, presenta Therasia, un singular vi blanc de guarda de producció limitada procedent de la finca d’Espiells, una vinya 100% ecològica, fruit de l’acoblament únic on predomina la varietat autòctona xarel·lo, acompanyada de la chardonnay i la viognier. Curosament elaborat i criat en barriques de roure francès i acàcia, a més d’àmfores d’argila, arribant a la seva màxima expressivitat després de sis mesos en contacte amb les seves mares.

Si bé la fusta aporta volum, estructura i complexitat al conjunt, les mares sumen cremositat i opulència, i l’argila vetlla per la frescor del vi, contrarestant l’impacte de la fusta. Therasia és, per tant, la viva expressió de l’ànima de Juvé & Camps i Propietat d’Espiells. El resultat dóna pas a un vi amb tensió, amb una acidesa vibrant, que al nas mostra aromes de fruita d’os (albercoc, préssec) i notes meloses, que s’acompanyen d’un discret fons floral. A la boca és golós i fresc al mateix temps, complex, untuós i llarg, de pas viu i persistent.

Amb Therasia, Propietat d’Espiells ha volgut retre homenatge a Teresa Camps, que va ser esposa de Joan Juvé Baqués i mare de Joan i Josep Juvé Camps. Gairebé un segle després que Teresa llancés, al costat del seu marit, el primer escumós del celler, arriba ara aquest tribut a la seva persona i figura per la tasca indiscutible que va realitzar a inicis de segle XX a la fundació de Juvé & Camps. Si el negre emblemàtic de Propietat d’Espiells és Iohannes com a homenatge a Joan Juvé, artífex de construir els fonaments de Juvé & Camps, Therasia ho és a Teresa Camps.

En paraules de Meritxell Juvé, aquest “és un reconeixement en forma de vi, el millor que sabem fer, per mostrar tota la nostra admiració, consideració i respecte al passat del nostre celler. Therasia és el nostre tribut a la meva besavia, una dóna única i pionera a la seva època que va saber posar-se al davant del celler amb el seu marit, l’any 1921”.

Therasia és perfecte com acompanyant de peixos i mariscs, i forma una audaç harmonia amb l’steak tartar o els canelons, per exemple, a més de guisats d’aus pels més atrevits, i acompanya perfectament una gran varietat de formatges.

Therasia forma ja part de la gamma de vins tranquils de la família Juvé al Penedès i que posa en relleu la seva essència en aquest projecte. A Propietat d’Espiells prima la vinya i una filosofia d’ecologia, sostenibilitat i respecte pel territori, l’herència d’una família amb una història vitivinícola que es remonta al 1796.

PVP Therasia 2018: 33 €

 

PER A MÉS INFORMACIÓ 

www.propietatdespiells.com
https://shop.juveycamps.com/

@propietatdespiells

MAHALAWINE&:

Virginia Antonín
Barcelona +34 93 412 78 78 Ext. 2029
M +34 717 128 322
virginia@mahala.es
https://mahalawine.es/

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.