Neix el vi Garnatxa 2015 de Cérvoles Celler, el primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya

Neix l’anyada 2015 del vi Garnatxa de Cérvoles, de Cérvoles Celler, la màxima expressió d’una garnatxa d’alçada, fruit del primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya. 

Garnatxa de Cérvoles 2015 és un vi elaborat 100% amb varietat de raïm garnatxa del terrer Les Garrigues i expressa la singularitat de la viticultura de muntanya del celler, practicada a més de 700 metres d’alçada. El terrer està ubicat en una zona de contrast entre el clima mediterrani i el continental, de baixa pluviometria, amb vents suaus que garanteixen la sanitat vegetal de les vinyes i sòls de bona retenció hídrica amb abundants graves i de textura francoargilenca idonis per a una viticultura de qualitat. L’altitud de les vinyes i les nits fresques accentuen l’acidesa i frescor del raïm. PVP: 14,25€ 
Amb un intents compromís amb el paisatge, Cérvoles Celler es centra en les varietats autòctones i mediterrànies per revelar el caràcter singular de les seves vinyes, en un terrer tan distintiu como el de La Pobla de Cérvoles. Les parcel·les que conformen la finca, situades entre 700 i 750 m d’altitud, tenen variades vessants i insolacions i disposen d’una mitjana de 450 mm de pluges anuals, quantitat adequada per a la viticultura de qualitat. La textura dels sòls és franca (franco-llimosa, franco-argilosa), amb diferents nivells de graves. La permeabilitat d’aquestes graves subterrànies confereix un bon drenatge a la planta, mentre que les argiles actuen de reservori d’humitat, formant en conjunt un equilibri hídric òptim pel cultiu de la vinya.
 La combinació de totes aquestes característiques especials, juntament amb l’imponent presència d’un entorn natural i assilvestrat, fan que el terrer de Cérvoles Celler sigui únic i excepcional, permetent practicar l’agroecologia, sistema es basat en l’ utilització de principis ecològics que afavoreixin els processos naturals e interaccions biològiques per tal d’optimitzar i conservar els recursos agrícoles de la terra. 
Cérvoles Celler, 20 anys d’història 
Emprès per Tomàs Cusiné, Cérvoles Celler és el primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya. Ubicat al terrer de Les Garrigues, localització singular pel contrast entre el clima mediterrani i el continental, aquest 2017 celebra 20 anys d’història elaborant vins de finca de gran qualitat, expressió clara del territori on es conreen.

Per a més informació: 
Mª del Mar Sánchez de Ocaña T +34 93 412 78 78 Ext 2030 M +34 637 482 180 mariadelmar@mahala.es 
Blanca Gaig T +34 93 412 78 78 Ext 2028 M +34 671 587 303 

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.