Marimar Estate, el celler californià de Marimar Torres, quarta generació de la Família Torres, llança al mercat Mas Cavalls 2017 amb l’aval de la crítica internacional. I és que la nova anyada d’aquest exclusiu vi de Sonoma Coast figura entre els deu millors pinot noirs del 2021 segons la prestigiosa revista The Drinks Business, després d’haver obtingut el títol de Pinot Noir Master a la competició The Global Pinot Noir Masters celebrada el passat mes de juny.

En l’article Top 10 Pinot Noirs of 2021, l’editor de la revista Patrick Schmitt MW el descriu com “un vi negre de pura sang, amb potència i elegància”, que demostra per què les àrees més fresques de la costa de Sonoma són idònies per aquest raïm delicat. Per a Schmitt, aquest és es “un estil de pinot particularment seductor, amb fruits vermells madurs i saborosos”. I conclou: “aquest pinot intens i refrescant és meravellosament indulgent i versàtil, i això és molt útil a l’hora de maridar-lo”.

Marimar Estate Mas Cavalls 2017 prové d’una vinya ecològica de 8 hectàrees dins de la denominació de Sonoma Coast, que Marimar va batejar amb el nom de Doña Margarita en honor a la seva mare. Els ceps reben la influència de les brises fresques i boires que es formen per la proximitat de l’Oceà Pacífic, a només 10 quilòmetres de distància. Plantat a l’estil europeu, els rendiments de la vinya es mantenen baixos per tal que els raïms adquireixin un més bon equilibri i concentració, així com aromes més refinades i elegants.

De producció limitada, el vi s’elabora amb la màxima delicadesa. Després d’un premsat mínim, el most fermenta amb llevats autòctons en tines d’acer inoxidable. Envelleix un mínim de 10 mesos en botes de roure francès, parcialment noves, i s’embotella sense filtrar ni clarificar.

Marimar Estate compta amb la certificació de sostenibilitat atorgada per la California Sustainable Winegrowing Alliance, que contempla no només les pràctiques ecològiques sinó l’ecosistema creat en tota la propietat, unint l’eficiència econòmica, l’equitat social i l’equilibri ecològic.

Preu recomanat: 39,80 €. Es pot adquirir aquí.

Sobre Marimar Estate www.marimarestate.com

Marimar Estate, ubicat a Califòrnia, és el celler de Marimar Torres, membre de la quarta generació de Família Torres. El 1986 va iniciar la plantació de la vinya i el 1992 va construir el celler a l’estil d’una masia catalana. Actualment, cultiva 32 hectàrees repartides en dues vinyes properes a l’ Oceà Pacífic, en les denominacions de Sonoma Coast i Russian River Valley, batejades amb els noms Don Miguel i Doña Margarita en honor als seus pares. El celler compta amb la certificació de sostenibilitat que atorga la California Sustainable Winegrowing Alliance. A España, Marimar Estate comercialitza vuit referències: els pinot noirs La Masia, Mas Cavalls, Cristina, el rosat Rosaleda i l’escumós Blanc de Noirs, els chardonnays Acero i La Masia, i Albariño, el seu primer vi elaborat amb varietats espanyoles en sòl americà.

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.