Maison Aime

L’establiment estrena un selecte Bar à Fromage amb formatges seleccionats de petits productors gals

Elegància, excel·lència, exclusivitat, bellesa, originalitat, qualitat i artesania. Tots aquests qualificatius es donen cita en Maison Aime (Major de Sarrià, 63), l’única botiga de Barcelona dedicada 100% a productes gastronòmics francesos artesans (i bona part d’ells, també
ecològics).

Entre la seva àmplia gamma de productes únics i exquisits de la gastronomia gal·la, aquest 2023, Maison Aime estrena el seu selecte Bar à Fromage, que dissenyen a mesura per a esdeveniments i clients que busquen un plus de qualitat i d’exclusivitat “francesa”. No en va, ho confeccionen únicament amb formatges artesans seleccionats de petits productors francesos, que compren directament en les formatgeries gal·les.

De la moda a la gastronomia

Maison Aime neix de la mà dels francesos Mélanie André, dissenyadora de moda, i Richard Vidal, expert en comerç internacional, establerts a Barcelona des del 2014. La seva passió per la gastronomia i el seu objectiu d’enaltir la feina dels productors que tenen cura del producte i que donen un valor afegit a cada recepta i elaboració, els va impulsar a obrir Maison Aime el 2021.

De la moda a la gastronimia

Gràcies a la seva experiència i, sobretot, al seu afany per buscar productes que fossin artesans, d’altíssima qualitat i que se sustentessin en principis i valors com la sostenibilitat o l’ecologia, a Maison Aime han aconseguit recopilar i oferir un selecte i nodrit ventall de productes que difícilment es poden trobar en qualsevol altre establiment de Barcelona. I és que, a més de la màxima qualitat, l’exclusivitat els fa únics.

Compra directa a l’artesà

Mélanie André viatja constantment al seu país d’origen per a descobrir nous productes i nous productors. “No només viatgem per a provar directament els productes, també per a entendre la filosofia de cadascun d’ells, per a comprovar que treballen amb uns valors concordes als quals volem consolidar en Maison Aime, per a conèixer on viuen i treballen, per a conèixer les històries que hi ha darrere de cada formatge, de cada paté, de cada vi…”, subratlla Mélanie André.

Així, han aconseguit nodrir la seva botiga de fins a 900 productes, convertint Maison Aime en “un tros del rebost artesà i de delicatessen de França”. Més de 40 referències de vins i champagnes, més de 45 tipus de formatges, i uns 60 tipus de patés conformen el gruix d’aquest establiment, on també hi ha olis aromatitzats, cremes i sopes, galetes i rebosteria, adobats, melmelades i confitures, sucs i xocolates, entre altres.

Compra directa a l'artesà

Destaquen, els seus productes “signats” per xefs amb estrella Michelin com Nadia Sammut i la seva gamma de dolços sense gluten i ecològics; i Emmanuel Renaut, Edouard Loubet i Olivier Nasti, amb els seus patés casolans de la signatura Maison Telme.

També són exquisits els seus embotits artesans, i en el ‘top ten’ de vendes, el paté en croute. Ofereixen productes exclusius, i amb històries darrere de cadascun d’ells, com l’embotit elaborat per un productor que cria 100 porcs negres en 100 hectàrees. O l’exdirectiu d’una firma d’alta costura que ho va deixar tot per a elaborar melmelades amb fruites seleccionades i en olla de només 3 quilos de capacitat. O l’oli de tòfona dels Sarkozy, envasat en ampolles com si fossin perfums. O els famosos cogombrets ecològics que un elaborador francès recol·lecta a mà.

Embotits

Fins i tot, enguany, han inclòs en la seva oferta parament artesà, vaixelles i robes de taula de lli Charvet, veles i coberteries.

Maison Aime és, en paraules de la seva fundadora, “un lloc dedicat al bon gust. Un lloc on allò que és bo es tracta amb la bellesa i l’excel·lència. Un espai on convertir les compres en un moment de plaer. I on la qualitat està en el centre de tot. Una botiga on no entra cap producte industrial. Un lloc per a honrar a l’excel·lència”.

El Bar à Fromage més exclusiu

Des de la seva obertura, els formatges i les ‘grazing tables’ que preparen per a esdeveniments han estat les estrelles de Maison Aime. Tant és així, que aquest 2023 llancen una nova proposta: un exclusiu Bar à Fromage.

La pròpia Mélanie el dissenya a mida, sempre amb un màxim de 15 varietats (mai cal superar la quantitat de formatge que el paladar és capaç de gaudir sense arribar a la saturació). Són formatges molt exclusius, artesans, ecològics, que tallen al moment (necessiten al voltant d’1 hora de preparació), i que ofereixen amb maridatge de vins, de chutneys i melmelades.

A més d’aquest nou Bar à Fromage, a Maison Aime també ofereixen servei de càtering, amb plats elaborats amb ingredients i receptes gal·les.

Munten des de bufets clàssics, a taules modernes i elegants. “Cada esdeveniment és únic, ens adaptem al client, però també l’assessorem. Això sí, si ens demanen producte que no sigui francès, no li ho podem oferir”, afegeix Mélanie. Per això, prefereixen esdeveniments de grandària petita i mitjana, fins a 150 comensals, per a poder oferir un servei més detallista.

“Crec, sens dubte, que els petits detalls marquen la diferència”, assegura Mélanie. I és precisament tenir cura de tots els detalls el fil que embasta aquest petit oasi a Barcelona, de productes delicatessen artesans francesos.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.