Stamatios Misomikes, guanyador del concurs, amb Joan Roca

Amb motiu del 50è aniversari de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, s’ha celebrat el primer concurs «European Young chef Award 2016» organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT), la Regió Europea de la Plataforma Gastronòmica i l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPol).

El Premi “European Young chef Award 2016” és un concurs culinari organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT), la Regió Europea de la Plataforma Gastronòmica i l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPol). 

Es tracta d’una de les competicions amb més renom dins del món de la gastronomia. Hi participen 10 joves cuiners europeus entre 18 i 28 anys, escollits per un jurat format per reconeguts cuiners i membres de les institucions col·laboradores. 

Té com a objectiu reforçar els vincles entre les regions europees participants a través de joves xefs professionals, utilitzant la promoció i innovació culinària amb la cuina tradicional i els productes locals. 

Primer participant, el finlandès Mikko Tilhonen
Les regions participants són Catalunya, East Lombardy, Galway a l’Oest d’Irlanda, Aarhus-Central Denmark Region, Riga-Gauja Region, Prekmurje, Noord-Brabant, Sibiu, Kuopio i South Aegean.

El guanyador de l’edició ha estat el jove grec Stamatios Misomikes amb el plat Salas. En segon lloc ha quedat l’holandès Jan van Hout i en tercer lloc l’italià Andrei Iosif Micle, amb el seu plat Polenta con Ragu. Tots els plats han estat elaborats amb un percentatge alt de vegetals, on se’ls ha afegit carn i/o peix ja que aquest concurs té com a base impulsar la cultura de menjar sostenible.

Salas, el plat guanyador
A l’acte han assistit Joan Roca, president del jurat, Ramon Serra, president de EUHT StPOL, Dr. Jordi Teserras; coordinador del Cultural Tourism and the Postgrade Course in Cooperation and International Cultural Managementde la Universitat de Barcelona; Dr. Diane Dodd, presidenta de IGCAT; Dra. Edith Szivas, tresorera de IGCAT i Caroline Couret, directora de Creative Tourism Network i Barcelona Creative Tourism program.
El jurat a la cuina
Després de l’entrega de premis ha tingut lloc un dinar realitzat i servit pels alumnes de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, on els convidats i els mateixos participants han pogut gaudir d’un menú elaborat amb el més mínim detall, donant a conèixer el seu talent per la cuina.
Restaurant Gran Sol
Enguany, L’EUHT StPol ha estat l’escenari d’aquesta competició, una institució molt arrelada al món de la gastronomia i l’hoteleria a Catalunya on cada any es formen alguns dels millors cuiners.

Es tracta d’un Hotel-Escola, fundat l’any 1966. Va ser el primer centre de formació superior especialitzat en direcció hotelera, també toca especialitats com la gastronomia o el turisme. 

Es caracteritza per una metodologia d’ensenyament clara, combinant la teoria amb la pràctica. EUHT StPol està situat a Sant Pol de Mar a la Carretera Nacional II, Km 664,08395.
Plats del concurs

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.