Sabies que amb només una gota d’oli en una paella ja estàs generant les condicions perquè s’iniciï l’oxidació? La realitat és que no hi ha cap oli que es mantingui intacte durant el procés culinari. Per tant, com menys oli facis servir en el moment de cuinarmillor.

El quid no està només en si fregeixes els aliments o no, sinó en la temperatura a la qual arriba l’oli quan cuines, que pot arribar a ser tant o més elevada que la dels fregits (180 °C – 190 °C aproximadament).

La realitat és que l’oli es fa servir als fogons de moltes llars. Per això avui et donem 5 consells per cuinar amb oli i protegir la teva salut al màxim.

1.Redueix l’ús de l’oli quan cuines. L’oxidació està relacionada amb malalties com el càncer o les malalties cardiovasculars, entre d’altres. A més, afecten negativament la nostra microbiota intestinal.

2.Prioritza l’oli d’oliva verge. Cuina sempre que puguis amb aquest oli, fins i tot quan fregeixes. Els millors fregits són amb oli d’oliva verge a 180 ºC. Si ho fas a una temperatura més baixa, els aliments absorbeixen l’oli i no interessa.

3.Afegeix 1/2 c. p.* de romaní sec en pols a l’oli en el moment de cuinar. Així retardaràs l’oxidació.

4.Els olis que aguanten menys la calor són l’oli de gira-sol, l’oli de blat de moro i l’oli de sèsam.

5.Si utilitzes oli de gira-solprocura que sigui alt oleic. És una opció que cal valorar quan preval el factor econòmic, encara que no és la millor perquè es tracta d’un oli refinat.

Trobaràs aquests i molts més consells pràctics explicats amb detall per la nutricionista Lucía Redondo a la masterclass «Tot el que cal saber sobre els olis per cuinar». Més de 1.300 persones dins de la Comunitat ja l’han vist i han pogut millorar l’ús que feien de l’oli a la cuina.

Fes-te ara de la Comunitat Etselquemenges i podràs veure aquesta i altres masterclass sempre que vulguis. Cada mes, tindràs l’oportunitat d’aprendre amb un expert de l’alimentació saludable i descobrir trucs que no t’explicaran enlloc més.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.