El restaurant L’Entrecôte està situat al C/Pau Claris 142, cruïlla amb València, a només cinc minuts de La Pedrera. La seva carta està confeccionada per una fórmula única de menú: un llom baix de vedella de 170 grams nets de greix i de nervis. Es una llesca de carn de boví exquisida que es desfà en boca. La carn s’ha preparat als fogons com en una carnisseria, tallada a ganivet, peça a peça.

 

A l’obrador del restaurant la carn es passa, primer, pel grill. Es serveix a taula en quatre punts de cocció “bleue”, és a dir crua, al punt, poc feta i ben feta. Per sobre duu la salsa cafè de París confeccionada a partir d’una recepta secreta que només coneixen els components de la família francesa que van iniciar la seva comercialització l’any 1959 fa més de  sis dècades. Cada 45 dies, cada mes i mig, s’elaboren 900 kilograms de la salsa que, més endavant, en un segon estadi, es reparteix als restaurants que té L’Entrecôte repartits arreu.

Els dies feiners hi fan cap, entre migdia i vespre, uns 200; el cap de setmana, dissabte i diumenge, la xifra s’incrementa enfilant-se als 320 comensals de mitjana per dia.

Aquest menú té un preu de 22 euros. A l’entrecôte s’hi afegeixen patates fregides “a volontée”, de forma il.limitada. Es una quantitat enorme la que s’encabeix al plat i, fins i tot, els més agosarats, hi poden repetir. Les patates estan tallades a mà i passen per una primera fregida de 75 graus centígrads en cinc minuts. Després, amb la grassa de la fregidora, se’n fa una segona a 200 graus centígrads. Les patates ja són a punt per acompanyar aquest filet de la raça Simmental tan ben tallat a ganivet.

 

Per obrir l’estómac es serveix una amanida lleugera d’enciam amb nous on es deixa sentir el gust a vinagre. S’encarrega de fer el servei la nepalí Sadisksha Lama qui, amb el seu somriure i professionalitat, fa que l’estona del dinar sigui encara més agradable.

Les postres s’han de pagar, al igual que les begudes, a part del preu del menú. Hi destaca una variada tabla de formatges, les boles de gelat tradicionals, amb sabors com ara l’ametlla, la vainilla, el caramel, la xocolata o bé la fresa.

També hi fan cap a la carta el fondant de xocolata cassolà, els pastissos de fruites de temporada, la pinya fresca amb marrasquino o bé la sorpresa de Jamaica.

Toluse, Bordeos, Nantes, Montpellier, Lyon i Barcelona són les ciutats triades pels creadors d’aquesta menja per gaudir d’una vetllada gastronòmica que compleix amb escreix amb allò de mantenir l’equilibri entre la qualitat i el preu.

L’Entrecôte no deixa indiferent, doncs, per la seva originalitat i pel fet de sortir del restaurant conscient d’haver assaborit un producte únic amb el Sena al rerefons.

 

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.