La sirena seu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya” i Ençà és el nom del nou vi del Celler Empordàlia.

La presentació del nou vi Ençà es farà a l’Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta.
 
Ença està fet amb les varietats tradicionals de l’Empordà: garnatxa i samsó

El celler Empordàlia treu al mercat el seu nou vi Ençà.Un vi inspirat en el poema “L’Empordà” de Joan Maragall. És per això, queEmpordàlia ha escollit l’Arxiu Joan Maragall a Barcelona per presentar Ençà. Serà el proper 28 de gener de 2020, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta i a la terra, Joan Maragall i l’Empordà. L’acte estarà presidit conjuntament pel President d’Empordàlia, el Sr. Josep Blanch, i el Sr. Pere Maragall, llicenciat en història, professor de llengua i literatura catalanes, i nét del poeta. Pere Maragall ha publicat diversos articles i treballs sobre Joan Maragall, i ha escrit un estudi biogràfic del poeta. Durant l’acte, Maragall parlarà de la relació de Joan Maragall amb l’Empordà; i el gerent d’Empordàlia, Simon Casanovas, serà l’encarregat de presentar el vi Ençà.

El nou vi d’Empordàlia es diu Ençà fent referència a les últimes frases del poema “L’Empordà” de Joan Maragall: La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya. És un vi fet amb les varietats tradicionals de l’Empordà, garnatxa i samsó. Una sinergia, entre dues varietats, que vol fer referència a la sirena (el mar) i al pastor (les muntanyes), i acaba esdevenint un homenatge al poeta Joan Maragall i a l’Empordà com a terra.

Ençà té aromes de fruites negres madures, com la cirera i la mora, combinades amb notes d’espècies. En boca és un vi rodó i ben estructurat. Harmonitza amb taules de carn vermella, rostits, carns de caça i també convida a descobrir els platillos i la cuina dels bolets.

“L’Empordà” de Joan Maragall

Joan Maragall sempre va tenir una relació especial amb l’Empordà. I el poema “L’Empordà” en deixa constància. El poema narra la llegenda de la sirena i el pastor. La sirena vivia al mar i el pastor, a la muntanya. Es van enamorar i van decidir trobar-se al bell mig del pla, és a dir, a l’Empordà.

El celler ha comptat, des del primer moment, amb el suport de l’Arxiu Joan Maragall i del Sr. Pere Maragall,t del poeta. És per això, que fer la presentació del nou vi Ençà a l’Arxiu Joan Maragall era un cita obligada per retre homenatge al poeta.

El celler Empordàlia:

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès. 

 

Més informació: 659 18 58 16 – marta@comunicaccio.net

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.