Reportatge de Joan Porta García. Periodista.

Situat a tocar del Palau de la Música Catalana, al carrer Verdaguer i Callís, número 4, Le Cucine Mandarosso, de la ma del seu amo, en Pietro, s’erigeix com un racó imprescindible pels amants de la bona cuina italiana. El Mandarosso ja s’ha fet un lloc entre els comensals autòctons que comparteixen l’àpat amb els turistes que transiten per la via del Modernisme català.

El restaurant resulta íntim, amb tocs vintage des dels quadres que emmarquen les seves parets, els vidres i les pintures. Una imatge bohèmia que s’allunya de tot classicisme.

Aquest singularíssim aspecte surt reforçat en tant que els comensals poden veure molt a prop com l’Enzo, el xef, cuina les comandes. Un vidre separa els fogons de Le Cucine de les cadires de fusta i de la taula on es permès gaudir de l’art de cuinar d’aquest jove artista transalpí. L’Arnau ens fa de mestre de cerimònies i amb ell repassem els plats principals.

L’Spaghettone allà carbonara porta crema d’ou, guanciole i pecorino. Amb una mica de vi blanc el sabor és extraordinari al paladar.
El pesto de festucs està elaborat amb tomàquets semi-secs. La pasta es bull amb el pesto i s’hi ratlla, alhora, la ricotta.

A la carta hi trobem dues Lassagnas a gust del consumidor. La de ragú de carn es fa des de les cinc hores de cocció. Poc a poc, amb la lentitud necessària, per amorosir la mozzarella i la ricotta a través de quatre capes d’ingredients.

Per la seva part, la Lassagna siciliana no duu carn i està feta amb capes de tomàquet i de pesto que es van alternant fins confegir un gust força autèntic.

 

La Parmiggiana di melanzone del Mandarosso parteix de les làmines d’albergínia que s’hi acumulen. Es fregeixen amb salsa de tomàquet, alfàbrega, parmiggiano reggiano i mozzarella.

Abans d’aquests plats generosos hi trobem alguns entrants com ara la Frittatina di pasta, una pasta arrebossada amb la beixamel i el pernil.

També, el Vitello rosa amb crema tonnata. Una vedella cuinada a baixa temperatura amb la salsa de tonyina pe confeccionar una menja deliciosa.

El Fiori di zucca neix de la flor del carbassó farcit amb mozzarella i anxoves.

Les postres són mostres de la reposteria italiana per excel.lència. El cannolo sicilià amb ricotta dolça, festuc i taronja confitada, la Pannacotta della casa o bé il Gelato allà vaniglia del Madagascar amb una base de nous pekan i caramel.

La cuina del Mandarosso està farcida, de sabors, combinacions i, sobretot, una ració sublim de bona pasta italiana.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.