L’Ajuntament de Barcelona otorga la Medalla d’Or al Restaurant 4 Gats

 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’entrega de la medalla d’Or al Mèrit Cívic al Restaurant 4 Gats en reconeixement a la seva trajectòria cultural al llarg del seus 120 anys d’història. Aquest guardó representa la màxima distinció que concedeix el consistori a organismes i personalitats que, per la seva tasca, han contribuït de manera fonamental en la vida social i econòmica de la ciutat. L’acte d’entrega de la Medalla tindrà en una cerimònia que se celebrarà en les properes setmanes.

 
La història de Barcelona i Els 4 Gats està íntimament lligada i es remunta a 1897, any en què el restaurant va obrir les seves portes en la Casa Martí, la mateixa ubicació que ocupa avui en dia. Fundada per Pere Romeu, des de bon inici intel·lectuals i artistes de l’època com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, y Miquel Utrillo (junt amb Romeu els 4 Gats originals) convertiren el restaurant en un lloc de culte idoni per reunir-se i protagonitzar les seves tertúlies. Així mateix, el restaurat va acollir la primera exposició individual de Pablo Picasso. A dia d’avui, segueix representant un referent de cultura, literatura i art català i un dels llocs més emblemàtics de la ciutat.

Aquest 2017, el restaurant compleix els seus 120 primers anys d’història i ho celebra amb tota una sèrie d’actes que giren entorn de la cultura, la solidaritat i la gastronomia.

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.