LaFou Bodega

LaFou de Rams és un vi de vinya, ple de matisos, gràcies a la riquesa de la garnatxa blanca i a la seva meticulosa vinificació, que reflecteix la identitat de la Terra Alta

LaFou Celler presenta la seva nova elaboració de garnatxa blanca, varietat insígnia del celler i de la DO Terra Alta. Es tracta de LaFou de Rams, un vi de vinya que, amb el caràcter propi dels vins del celler, d’estil fresc i elegant, cerca transmetre la màxima expressió de la varietat amb la qual s’elabora i de les característiques de la seva vinya d’origen.
La Vinya de Rams, d’on procedeix el raïm per elaborar aquest vi blanc, es va plantar l’any 1966 i se situa a la part més baixa de la finca, a 340 metres d’altitud. L’efecte que rep de les garbinades (les brises marines de l’estiu) és major en aquesta localització, marcant molt la frescor i preservant l’acidesa. A més, la seva orientació i amplitud li permeten beneficiar-se de totes les hores de recorregut solar, afavorint la maduresa i concentració del raïm.

Una part del vi es macera. Una vegada iniciada la fermentació, se separa en dos recipients, una part en bota francesa de primer i tercer any de 300 litres de torrat suau, en contacte amb les lies durant 5-6 mesos, i una altra en dipòsit d’acer inoxidable. L’altra part del vi s’elabora com vi blanc brisat: es vinifica com raïm negre coexistint fermentació i maceració pel·licular i una part d’aquest vi brisat passa a dipòsit d’acer inoxidable i l’altra es guarda en bota de roure europeu, de 300 litres, amb els vins brisats d’altres anys, perquè, posteriorment, una petita part d’aquest passi a formar part de LaFou de Rams.

A l’hora de realitzar el cupatge, cadascun d’aquests quatre vins aporta unes característiques úniques, cada any en proporcions diferents, cercant exalçant l’expressió de la vinya i del paisatge que l’envolta i de la garnatxa blanca. El resultat és un vi amb molta personalitat, que reposa al celler durant un mínim de 30 mesos per a expressar-se amb la màxima esplendor.

La Fou de Rams 2018

LaFou Rams

És un vi blanc amb essència de negre. Descriu la llarga història d’una terra i una varietat a la qual els aromes s’obren cap a balsàmics que transformen la regalèssia en mentolat i que tornen a tancar-se cap a notes madures de mel i fruita. Un ventall d’aromes que fan de LaFou de Rams un vi polièdric que convida a no perdre’s cap moment de la seva evolució.
Volum i fluïdesa, pes i frescor, rusticitat i elegància, i estructura i lluminositat es combinen oferint un llarg recital de matisos, com un calidoscopi ric en sensacions que arrelen en la riquesa d’una varietat i en una forma de vinificar que reflecteix la identitat de la Terra Alta.
PVP: 49 €

LaFou Celler, el projecte personal de Ramon Roqueta

LaFou va néixer l’any 2007 com un projecte personal de Ramon Roqueta Segalés qui, cercant la part més tradicional, autèntica i autòctona del celler, va establir LaFou en una finca amb 15 hectàrees de vinya. S’hi cultiva i s’elabora una de les varietats de més riquesa i identitat de la viticultura catalana, la garnatxa blanca i negra, i se cerca aconseguir la màxima esplendor dels vins a través dels processos d’elaboració que millor expressen la profunditat, identitat i expressivitat del territori. El celler s’ubica a Casa Figueras, una casa rehabilitada del segle XVIII, ubicada al centre del poble de Batea (Tarragona), que compta amb modernes instal·lacions per a l’elaboració del vi.

LaFou bodega

Amb la garnatxa com a base, LaFou elabora els seus vins: LaFou de Batea, negre de gran frescor i profunditat, LaFou els Amelers, blanc de caràcter viu i àmplia percepció cítrica i floral, i LaFou  el Sender, negre de gran amplitud d’aromes i contundent lleugeresa. Ara, suma LaFou de Rams , una garnatxa blanca de vinya fresca, elegant i plena de matisos.

LaFou amelers

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.