La pastisseria Canal de Barcelona guanya el Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat

Entrega de premis
La pastisseria Canal de Barcelona ha guanyat avui el IX Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2016, que s’ha disputat aquest matí a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. Toni Vera, de la pastisseria Canal, s’ha imposat entre els 42 pastissers de tot l’Estat que han presentat els seus croissants artesans a concurs.

La pastisseria Canal, amb establiments al carrer Muntaner i Calvet de Barcelona, va néixer l’any 1970 i ha introduït la innovació en la tradició. Elabora brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània i té servei de càtering.

El campionat, que aquest any arriba a la novena edició, l’organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria. Entre els guanyadors d’edicions anteriors hi ha pastisseries com Vallflorida Xocolaters (2015), Oriol Balaguer (2014), Ochiai (2013), Sweet by Abraham Balaguer (2012), Turull (2011) o Hofmann (2010).


Croissant guanyador
El concurs ha començat a les 8h amb l’entrega dels croissants. De 10.30h a 13h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria han valorat els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts). Han format part del jurat:

Lluís Costa
(Pastisseria
Vallflorida Xocolaters, guanyador de l’edició 2015 del concurs)
Miguel Moreno (
Pastelería Mallorca ,secretari del jurat)
Antoni Bellart (
Pastisseria Triomf , president del jurat)
Francisco Migoya (responsable de pastisseria de
Modernist Cuisine, professor del Culinary Institute of America i autor de diversos llibres de pastisseria)
Marike Van Beurden (pastissera holandesa de prestigi internacional)
Cesar Romero (de
Mantequilla Elle & Vire)
Jordi Aceituno (de
Harinas Ylla)
Rafael Lozano (periodista, Magazine de La Vanguardia)
Guardonat amb el primer premi
El concurs, patrocinat per Farines Ylla, la Mantega Elle & Vire i els forns Wiesheu, s’ha celebrat en el marc de la mostra professional de pastisseria Expo Nadal.
revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.