La Nit del Gourmet Català celebra la seva 4a edició i confirma el bon moment del sector

El xef Nandu Jubany rep el Premi Gourmet Català de l’Any en reconeixement a la seva trajectòria, i compromís cap als productes catalans

Dijous 18 d’octubre. Barcelona.- El Palau Pedralbes de Barcelona ha acollit aquest dimecres la celebració de la Nit del Gourmet Català, que en la seva quarta edició ha demostrat que el sector viu un dels seus millors moments en innovació i qualitat. Organitzada pel Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet des del 2015, la IV Nit del Gourmet Català ha aplegat a productors i elaboradors, empresaris i restauradors, xefs i personalitats del món de la gastronomia catalana. I és que, l’esdeveniment ja s’ha consolidat i s’ha convertit en “la gran festa anual del producte gurmet català”. La gala, presentada pel periodista i actor Quico Novell, ha estat presidida per la Molt Honorable Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà i Roura. 

L’esdeveniment, emmarcat dins del Pla d’Actuació de Catalonia Gourmet, ha servit per a la presentació oficial de les novetats dels socis de Catalonia Gourmet (llistat de novetats en aquest link). Àngel Velasco, president del Clúster, ha recordat que “la IV Nit Gourmet Català consolida l’acte com a referent del sector amb una mitjana de 400 assistents les tres primeres edicions (més de 600 aquest any). En aquesta edició estem destacant les novetats dels socis de Catalonia Gourmet, i estem posant en relleu que el sector gurmet està contínuament innovant en producte, packaging i estratègia comercial, per tal de donar resposta a les demandes canviants dels consumidors, el mercat bio, la tendència healthy, etc. Crec que la Nit és una bona mostra dels resultats de l’esforç que està fent el sector per a l’excel·lència del producte d’alimentació i begudes a Catalunya”.

Premis a la Innovació, a la Trajectòria, a la Internacionalització, i nous Premis al Producte Tradicional i al Producte Innovador

Un any més, la part més esperada de la Nit va ser el lliurament dels guardons, especialment el Premi Gourmet Català de l’Any, que va entregar la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, al xef Nandu Jubany (1 estrella Michelin). El cuiner i empresari va agrair aquesta distinció perquè reforça el seu lligam amb els productes catalans, un lligan sense el qual no s’entendria la seva cuina. 

D’altra banda, també es va fer entrega de la resta de guardons impulsats pel Clúster. El Premi a la Trajectòria Empresarial, que reconeix les trajectòries més llargues i destacades per a la seva contribució dins del sector del producte d’alimentació de qualitat a Catalunya, ha estat per a Embotits Salgot, que celebra enguany el seu 90è aniversari. El Premi al Creixement Empresarial en Innovació, per a La Granja Foods, per a la seva contínua aposta per la innovació que l’ha portat a un gran augment de la seva facturació i de la seva capacitat productiva. I el Premi al Creixement Empresarial Internacionalització, per al celler Clos Figueras, per la seva llarga trajectòria de més de quatre dècades portant els seus vins arreu fins a estar presents en 55 països.

Així mateix, enguany s’han estrenat dues noves categories: el Premi al Producte Tradicional 2018, que ha rebut Casa Riera Ordeix per la seva Llonganissa de Vic, ja que mai ha deixat el seu esperit fundacional, donant a conèixer arreu del món un producte tan arrelat a la nostra terra; i el Premi al Producte Innovador 2018, per a Snackissimo, per crear un proposta de snack healthy i gurmet.

Catalonia Gourmet, impulsant el sector gurmet català

El Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet, presidit per Àngel Velasco (Torrons Vicens), i membre del programa Catalonia Clústers de la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 2010 amb l’objectiu d’aglutinar els principals actors del sector (elaboradors, distribuïdors, etc.), i com a iniciativa per al creixement i desenvolupament de l’alimentació de qualitat, un dels motors més importants de l’economia del nostre país.

El Clúster està format per més de mig centenar d’empreses i entitats, entre elles, elaboradors de productes, escoles d’hoteleria, minoristes, universitats o especialistes de la innovació alimentària. Aquestes empreses apleguen una facturació agregada de prop de 450 milions d’euros, el que representa més del 50% de la facturació total del sector, estimada en uns 900 milions.

Tots els socis del Clúster treballen conjuntament per identificar els reptes del sector, i desenvolupar estratègies que permetin afrontar millor aquests desafiaments. És per això que el Clúster està immers en un procés de creixement constant, amb l’objectiu de posicionar-se com a referent del sector.

L’any passat, en un nou esforç per donar a conèixer i apropar els productes gurmet a la ciutadania, el Clúster va inaugurar l’Espai Vins&Gourmet Català a Barcelona (C/Aribau, 177), la primera botiga de Catalonia Gourmet en associació amb Vins&Co, establiments de vins de referència del vi i cava català de petita producció. L’establiment ofereix més de 400 referències de vins i caves de petita i mitjana producció, a més de 30 marques d’alimentació gurmet de Catalunya.

Novetats dels socis del Clúster a la IV Nit Gourmet Català

La Nit Gourmet Català ha servit, un any més, per a donar a conèixer algunes de les novetats dels socis, així com per a la presentació de nous adherits, com ara la firma d’olis Dauliba, la de salsitxes Leo Boeck, o la de productes i conserves ecològiques Can Garriga.  

Novetats dels socis del Clúster seguint aquest LINK
Fotos en alta en aquest LINK

Més informació i entrevistes:
Isabel Acevedo 
Premsa i Comunicació    |     649 491 989    |   comunicacion@isacevedo.com

    

    

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.