El secret ha sigut revelat: El rom anyenc prèmium més selecte i elaborat de manera tradicional a través d’un mètode centenari ja està disponible en els establiments més selectes de Madrid i Barcelona 

Els roms anyencs del Supremo han estat multi guardonats amb prestigiosos premis internacionals, com The Drink Business 2018 o The Spirits Business Global Rum & Cachaça 2024 

 

El Supremo, la marca de rom anyenc paraguaià més antiga del món desembarca a Espanya per a continuar amb la seva expansió en el continent europeu, després de la seva presentació a França.

 

El Supremo presenta un rom prèmium audaç i diferent, una combinació singular que ofereix un sabor únic i diferent de qualsevol altre. Aquest rom es caracteritza per ser 100% natural, estar doblement envellit en tonells de fusta autòctona d’Encens Marró, i posteriorment acabat en tonells de roure francès. Des de la selva de Paraguai, aquest elixir que ha estat premiat internacionalment amb medalles d’or en els certàmens més exigents (The Drink Business o The Spirits Business Global Rum & Cachaça), pretén ser l’acompanyant ideal per a persones referents, valentes i segures de si mateixes, en els seus moments d’oci, diversió i relax.

 

Pla d’expansió a Espanya  

 

El Supremo ja està disponible a Espanya, a través dels seus distribuïdors Alpom i Raimsa, coneguts hotels, pubs i restaurants de Madrid i Barcelona, així com en centres Duty-free (La Jonquera). A més, la marca estarà representada en exclusiva en botigues especialitzades i també a la seva botiga en línia. En els pròxims mesos, El Supremo preveu expandir-se per Catalunya i desenvolupar nous negocis a Múrcia, Andalusia, País Basc i illes Balears, amb la finalitat d’estar completament establerta en la Península a la fi del 2024.

 

El rom El Supremo posarà a la disposició del mercat local espanyol les seves tres variants, 5 anys, 8 anys i 12 anys, que es diferencien pel seu grau de maduració. El preu en botigues a Espanya s’estableix entre els 30 € i els 60 € (PVP).

 

«El Supremo és un rom que ret homenatge a la llarga i rica tradició artesanal de Paraguai i el seu entorn. És aquesta artesania i el respecte de la tradició guaraní que han aconseguit produir un rom premiat veritablement notable, únic en sabor i diferent de qualsevol altre. Estem contents de poder llançar aquest producte a Espanya i dedicar-l’hi a tots aquells visionaris que ens han brindat el seu llegat», afirma Filippo Maria Olivi di Briana, Fundador del rom El Supremo.

 

Els espanyols i el rom

 

En els últims anys, el rom s’ha convertit en el que molts vaticinen com el «pròxim gran èxit» a Espanya. Segons dades de l’últim informe de la patronal i NielsenIQ, l’any 2022 el rom va ser la beguda que més augment el seu creixement (15,2%), només després del tequila (30%) i per davant de la Ginebra (12,9%) o altres licors d’especialitat (12,8%). Quant a quota de mercat, el rom ja ocupa gairebé un 15%, amb encara molt de marge de creixement sobre el whisky, que lidera el sector amb un 24,5%.
Després d’un parell d’anys durs per al sector nacional i europeu deguts a la pandèmia de la COVID-19, els espanyols estan recuperant aquests moments en els quals gaudir d’una beguda espirituosa i potenciant alguns nous com són els afterwork o el consum en franges no nocturnes. Això suposa un nou escenari on un consumidor, cada vegada més exigent, cerca alternatives que compleixin amb les seves expectatives no sols gustativament o olfactori, sinó també quant a impacte productiu i sostenibilitat.

 

«Ens comprometem a oferir el millor rom de la forma més sostenible possible, tenint en compte l’impacte social, ambiental i econòmic. Treballem estretament amb la comunitat local paraguaiana per a garantir que les nostres matèries primeres s’obtenen de manera sostenible. La nostra canya de sucre es conrea pacientment i es talla a mà, la qual cosa garanteix un baix desaprofitament d’aigua i emissions de carboni. Busquem deixar un llegat. En el nostre ADN està la cura de la gent, el país i l’entorn. Un altre clar exemple és que, al costat de les nostres plantacions de canya de sucre, assignades pel Departament d’Agricultura de Paraguai, es duu a terme una extensa reforestació d’eucaliptus per a preservar l’ecologia», afegeix Filippo Maria Olivi.

 

#ElSecretDelGuaraní: El secret millor guardat de Paraguai 

En 1909 es va posar en marxa la destil·leria de rom més antiga –i avui dia la més gran- de Paraguai. Dels seus tonells, sorgeix el Rom El Supremo. Durant més de 100 anys, aquest rom ha estat gaudit exclusivament pels paraguaians. El que aquesta destil·leria ha aconseguit, sobre la base d’una elaboració artesanal suprema, és mantenir el llegat d’una tradició de gairebé 500 anys d’elaboració de rom, l’anomenat «Lent Mètode Paraguaià», ensenyat per primera vegada pels jesuïtes espanyols en 1588 per a produir aquest preuat or líquid, a través de tradicionals tècniques de cultiu i fermentació.

 

El Supremo s’elabora a partir del destil·lat del suc de la canya de sucre. A més, de ser bullit a foc obert durant 9 hores fins que es converteix en una bella mel daurada, seguit de la seva fermentació per 72 hores. L’aigua utilitzada, pura i aïllada de qualsevol contaminació, prové de l’Aqüífer Guaraní, una de les majors reserves d’aigua subterrània del món. El grau de maduració és important perquè es duu a terme acuradament en tonells d’Encens Marró, una fusta autòctona de la jungla de Paraguai. Després, el seu acabat en tonells de roure francès li aporta cos i refinament. La combinació d’aquestes dues fustes és el que realment confereix al rom El Supremo el seu sabor distintiu i superior.

 

Cuidar cada procés i parar atenció al detall és una premissa fonamental per a la marca. «Ens complau seguir la mateixa tradició amb una dedicació indestructible en la cerca de la perfecció. Cada destil·lació és un homenatge a la naturalesa i al treball artesanal de milers de paraguaians», conclou el Fundador del rom El Supremo.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.