La DO Empordà presenta els millors vins de tramuntana a Barcelona

Aquest dilluns 28 d’octubre, la Denominació d’Origen Empordà ha presentado a Barcelona els seus Vins de Tramuntana en una jornada destinada al públic professional de la restauració i l’hostaleria de la capital catalana i rodalies, així com a prescriptors i premsa especialitzada.

Sota el nom Exposició Universal dels Millors Vins de Tramuntana, l’espai Flowers by Bornay ha obert les seves portes al llarg de tota la tarda (de 16:30h fins a les 21h) per acollir les propostes vinicoles dels 25 cellers participant de l’acte: Av Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Coperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Battle, Celler Martin Faixó, Celler Maset Plana, Celler d’en Guilla, Clos d’Agon, Empordàlia, Espelts Viticultors, La Vinyeta, Mas Anglada de Fonteta, Mas Estela, Mas Lunes, Mas Oller, Mas Vida Celler, Oliveda, Pere Guardiola, Perelada, Roig Parals, Sota Els Àngels, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

Els assistents a la jornada professional han tingut l’oportunitat de tastar les gairebé 200 referències dels cellers qui hi van participar, i maridar-les amb les propostes gastronòmiques de dos dels collectius de restauradors més importants de l’Empordà: la Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent

A més, al llarg de la tarda se van poder tastar també 21 dels vis coneguts com Els Fills Bastards de l’Empordà o participar d’un tast maridatge amb patates braves de la mà del responsable de @bravasbarcelona, possiblement la persona que més patates braves ha tastat de tot el país. La cultura va tenir també un espai en aquesta Mostra amb una installació artistica on tecnologia i vi es donen la mà, i la música de la Lola Van, un truck amb cabina de dj.

Amb aquesta jornada, la DO Empordà busca continuar enfortint la seva relació amb la restauració i reforçar uns lligams que resulten imprescindibles per aconseguir presència a una plaça tan important al mercat catalá com és Barcelona, i que la DO Empordà millora any rere any. Actualment, la Do Empordà és la sisena DO catalana en nombre de vins a les cartes dels restaurants de Barcelona, la desena si s’amplia l’espectre a la resta de denominacions d’origens de l’Estat.

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.