La DO Cava presenta el Cava de Paratge Qualificat

·      Aquesta nova categoria Premium inclourà els caves procedents d’un paratge excepcional

El Consell Regulador del Cava ha presentat avui en el Palau de la Música de Barcelona el Cava de Paratge Qualificat, una nova categoria premium que inclourà aquells caves elaborats amb raïm procedents d’un paratge determinat com excepcional por les seves condicions climatològiques o geològiques.

Durant l’acte de presentació, dirigit per la periodista Pepa Fernández, el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha explicat els requisits que han de complir aquests caves, entre ells una edat mínima de la vinya de 10 anys, un rendiment màxim de 8.000 quilos per hectàrea i una verema manual. Altres requisits indispensables són el vinificat a la propietat, un rendiment d’extracció màxima per hectàrea de 48 hectolitres, una qualificació del vi base, una criança mínima de fermentació en ampolla de 36 mesos i traçabilitat integral des de la vinya fins a la seva comercialització, entre altres aspectes.

Segons Bonet, “el Cava de Paratge Qualificat neix per situar el cava en la punta de la piràmide qualitativa del vi” i “per fer justícia a la qualitat” d’aquest espumós, que s’elaborarà en els tipus ‘Brut’. En la seva intervenció, Bonet ha recordat que el Cava de Paratge Qualificat “és una categoria inclosa en la DO Cava” i “són poques les DO que poden presumir de tants èxits, malgrat que encara som joves”. “Som la segona DO de vi espanyol i la primera de vi exportat”, ha recalcat.

De la mateixa manera, ha afirmat que el cava “ha sigut i és clau per a la sostenibilitat global, per al progrés i per al futur”, tot i que encara “queda molt camí per recórrer”, ja que “hauríem de millorar la imatge del cava, el posicionament, la distribució tradicional o el màrqueting”.

·      El president del Consell Regulador assegura que neix per “fer justícia a la qualitat del cava”

Per la seva part, el subsecretari d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Jaime Haddad, ha destacat que el Cava de Paratge Qualificat representa “un esglaó de qualitat més per a un dels elements més significatius de la nostra cultura” i contribueix a situar el cava “en el lloc que es mereix”.

En la mateixa línia, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha assegurat que aquesta nova categoria de caves aporta “un major prestigi i singularitat” al vi espumós. “És un pas ferm que ajudarà a prestigiar encara més els nostres vins i caves”, ha declarat.

A l’acte de presentació també han participat experts nacionals i internacionals del sector del vi com el prestigiós columnista internacional en el sector vinícola i Master of Wine, Pedro Ballesteros; la Master of Wine Lenka Sedlackova; el Millor Sommelier d’Espanya en Cava, Guillermo Cruz i la prestigiosa sommelier alemanya, Yvonne Heistermann. L’esdeveniment ha conclòs amb una actuació musical a càrrec del Quartet de corda de l’Orquestra de Cambra del Penedès.

Més informació:

Consell Regulador del Cava Tel. 93 890 31 04

 www.crcava.es
Sílvia Grimaldo: comunica@crcava.es

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.