La DOCatalunya estrena la segona temporada de vinòmics

La Denominació d’Origen Catalunya va presentar ahir al Palau Robert de Barcelona la segona temporada de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut talent i proximitat, que arriba precedida per l’èxit de la primera edició.

 A la presentació van participar alguns dels autors gràfics d’aquesta segona temporada, que han explicat als assistents quins han estat els aspectes del món del vi que més els han captivitat. A més, els assistents han poder conèixer en primícia la primera de les 7 noves històries, El que jo sé sobre vi, obra de Miguel Gallardo, reconegut il·lustrador amb un llarg recorregut professional i que ha rebut, entre altres molts premis, el Premi Nacional de Còmic de Catalunya per la seva obra més personal, Maria i jo, una autobiografia on explica la seva relació amb la seva filla autista.

El relat de Gallardo dóna el tret de sortida a aquesta segona edició dels Vinòmics, que es continuaran publicant mensualment a la web de la DO Catalunya. Cada tercer dijous de mes, els autors que formen part del projecte, sota la coordinació de Raul Deamo, presentaran la seva singular proposta de maridatge entre còmic i vi, i com ja es va fer en la primera edició, totes les històries seran publicades tant en català com en castellà i anglès per tal d’arribar al màxim nombre de seguidors a nivell nacional i internacional. 

Vinòmics representa una fort aposta de la DO per difondre la cultura del món del vi a través del còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país. En la primera edició, la web de la DO Catalunya va registrar un augment de visites del 130%, essent el dijous, dia de publicació de Vinòmics, el dia de la setmana que més visites es van registrar. D’altra banda, el projecte ha permès també la fidelització d’un important nombre de seguidors a través del newsletter mensual.

 

PARLEM AMB… MIGUEL GALLARDO

També la secció Parlem Amb del web de la DO Catalunya se suma aquest mes a l’estrena de Vinòmics, amb una entrevista amb Miguel Gallardo, el primer dels autors en publicar la seva història. Per a Gallardo, l’experiència de participar en aquest projecte ha estat enriquidora perquè li ha permès aprendre una mica més sobre el món del vi: “Posat a intentar aprendre, el que he fet ha estat parlar amb gent, investigar una mica i veure què és realment el vi: d’on surt, quina és la seva història i que és el més important en un vi”. La seva conclusió després de tot aquest procés és clara: “El vi és per gaudir i cadascú el pot gaudir a la seva manera”. 

 

ELS AUTORS DE LA SEGONA TEMPORADA DE VINÒMICS

GALLARDO
Reconegut il·lustrador i autor de còmics amb un llarg recorregut professional des de l’època del tebeo underground fins a l’actualitat. Realitza cartells, il·lustracions per premsa i també àlbums de còmic biogràfics. Una de les seves obres més conegudes és Maria i jo, autobiografia de la seva relació amb Maria, la seva filla autista, obra per la qual ha rebut el Premi Nacional de Còmic de Catalunya.

JAIME MARTÍN

Creador d’obres com Sangre de Barrio, Lo que el viento trae o Las guerras silenciosas, treballa habitualment amb material biogràfic, i les seves obres estan impregnades de certa crítica social. Actualment treballa principalment al mercat franc-belga, tot i que els seus còmics són publicats en molts països. El seu últim treball, Jamás tendré 20 años, va ser guanyador del premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol al Saló del Còmic de Barcelona d’enguany.

BEA TORNO

Natural de La Rioja però establerta a Catalunya de fa temps, el seu fort és el còmic d’humor impregnat de quotidianitat i crítica social. Ha fet historietes per la revista El Jueves i s’ha encarregat de dibuixar diversos llibres infantils. També ha participat a diversos projectes col·lectius com Caniculadas, un webcòmic estival format per un grup d’autores. Actualment col·labora a la revista satírica digital Orgullo y Satisfacción.

RAULE

Prolífic guionista, el seu treball se centra quasi exclusivament al mercat francès. Ha col·laborat amb diversos dibuixants espanyols com ara Gabor, Juan Luis Landa, Josep Mª Martín Saurí i, sobretot, amb Roger Ibáñez, amb qui ha realitzatHole’n’Virgin, Amores muertos o Cabos sueltos. L’última obra d’aquest tàndem és Jazz Maynard, una saga de gènere negre ambientada al Raval de Barcelona de la que ja s’han publicat 4 volums.

ROGER IBÁÑEZ

Dibuixant de còmic amb un entintat elegant i inconfusible, va començar a publicar als 90 a revistes com Otaku, Penthouse Comix i Amaníaco, on moltes de les historietes eren de gènere eròtic. La major part de la seva obra l’ha fet en tàndem amb el seu guionista Raule, amb qui també formarà equip en Vinòmics.

ÀLEX S. ROCA

Il·lustrador, animador i creador d’historietes de caire friki, és fundador de la productora de vídeo i postproducció Quarantados, amb la qual ha realitzat animacions per TV, cinema i vídeos virals com Españistán. L’Àlex és creador de personatges i històries amb picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte. És coautor, juntament amb Andrés Palomino, de ¿Dónde está el guionista? I amb ell formarà equip a Vinòmics.

ANDRÉS PALOMINO

Prolífic escriptor, monologuista i autor de còmics, des del 2008 publica les tires del seu webcòmic Las Crónicas PSN, protagonitzades per uns personatges aficionats als còmics, als jocs de rol i als videojocs. Ha publicat Manual para padres frikis, ¿Dónde está el guionista? i el llibre Generació Tomàtic. Treballa com a guionista del programa infantil de Televisió de Catalunya El Club Super3, i la seva última obra, finançada per crowdfunding, és ¡Por Crom! Aventures épicas de un heavy rolero.

MARTÍN TOGNOLA

Il·lustrador nascut a Buenos Aires, viu a Barcelona des de fa més de 20 anys. Ha treballat per La Vanguardia, Le Monde, The Washington Post, The New York Time, Hollywood Reporter i Time Out. Actualment treballa en el món editorial, dibuixant historietes i portant a terme projectes més personals, com la coordinació del projecte Los lunes, autismo. Els seus dibuixos han cobrat vida gràcies a les animacions de la façana de l’Ajuntament de Barcelona i a l’Auditori.

JORGE CARRIÓN

Escriptor i crític literari català, és professor de literatura contemporània i d’escriptura creativa a la Universitat Pompeu Fabra, on es va llicenciar i doctorar en Humanitats. Ha publicat crítica cultural als diaris Avui, ABC, Clarín, Perfil i La Vanguardia, a més de diversos llibres. És coautor del còmic reportatge Barcelona. Los vagabundos de la chatarra, il·lustrat per Sagar, col·laborador de la primera edició de Vinòmics. En aquesta edició, Carrión treballarà juntament a Martín Tognola.

ANA BELÉN RIVERO

Artista descarada, compta amb una legió de fans a les xarxes socials. Ha publicat per crowdfunding Mens sana in corpore ni tan mal i Somos pobres en euros pero ricos en pelos del coño, convertit en tot un bestseller. S’ha encarregat d’il·lustrar el llibre de la tuitera Perra de Satán, i ha publicat les seves vinyetes a Yorokobu, Divinity, Mongolia i FHM. Actualment col·labora setmanalment a la web d’El Jueves.

PER A MÉS INFORMACIÓ:

Conchi Roque
Comunicació DO Catalunya
Telèfon 93 419 42 48
rrpp@do-catalunya.com

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.