La Capella, el Cava de Paratge Qualificat de Juvé & Camps, estrena una refinada nova anyada

Sant Sadurní d’Anoia, maig de 2018.- La Capella 2010 de Juvé & Camps, la quarta anyada d’aquest cava Súper Premium, acaba de sortir al mercat. Fi i elegant, és, a més, la segona anyada que arriba al mercat amb la certificació de Cava de Paratge Qualificat, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector del Cava.

La Capella és un 100% Xarel·lo collit a mà, amb una primera selecció dels millors raïms a la vinya. Té un extraordinari i versàtil caràcter gastronòmic, capaç d’harmonitzar tant amb mariscos i tradicionals plats mariners com amb receptes de la millor volateria o guisats de carn.

La nova anyada de La Capella  fa un destacat salt pel que fa a refinament i finesa, amb un color ben poc evolucionat tot i tractar-se d’una llarguíssima criança, que arriba als gairebé 90 mesos en rima, en contacte amb les seves mares a l’ampolla a la penombra d’aquestes caves sadurninenques. També és més fruitós que les anyades precedents. La Capella és un cava capaç de vèncer amb excel·lència el pas del temps. De fet, Juvé & Camps ha apostat des dels seus inicis per les llargues criances i pels caves de prestigi.

La Capella 2010, que compta amb una producció limitada de només 4.000 ampolles, porta el nom de la vinya d’Espiells (Sant Sadurní d’Anoia) que el veu néixer. Es tracta d’un paratge únic de 7 hectàrees amb Xarel·los plantats fa més de 35 anys, dels quals només 0,7 hectàrees conreats en vas es dediquen a l’elaboració de La Capella. La singularitat d’aquesta vinya resideix en un sòl desenvolupat a partir de lutites (llims i argiles) i sòl arenós, moderadament profund i de bon drenatge, textura mitjana i amb pocs elements grossos (5-15%).

La seva efervescència constant omple la copa d’un rosari de petitíssimes bombolles que, en arribar a la superfície, configuren una corona estable. La seva aroma és profunda i complexa. Sorprèn molt la seva frescor tot i la seva llarga criança. Intenses notes de fruites carnoses de pinyol (préssec, albercoc o nespra) es mostren conjuntament amb les aromes de brioix, rebosteria o mantega, amanides amb un subtil toc de mel. A mesura que el cava es va obrint a la copa, apareix un tènue fons de fruits secs (ametlles), així com el lleuger toc de torrats propi dels grans vins escumosos. En boca es mostra amb una agradable i persistent efervescència. És untuós i estructurat, però fresc a la vegada, i presenta una bona acidesa. L’anyada fresca ha marcat aquest gran cava. Té un gran balanç, i la seva persistència és força notable. La seva rodonesa i cremositat és també fruit de la fermentació malolàctica. Tot sembla indicar que serà una de les anyades de La Capella amb millor potencial d’envelliment.

Per a més informació:

Barcelona +34 93 412 78 78 Ext. 2029
Madrid +34 91 826 17 22

M +34 717 128 322
virginia@mahala.es
www.mahala.es

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.