Vinya La Sacla 2016

De la mà de l’artista August Rosell, l’etiqueta ret homenatge a la primera vinya que van plantar Jean Leon i Jaume Rovira el 1963

Jean Leon llança al mercat l’anyada 2016 del seu vi més emblemàtic, Jean Leon Vinya la Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva, que vesteix, en aquesta ocasió, l’obra d’August Rosell, un dels pintors més consolidats del Penedès.  L’artista ha volgut immortalitzar la vinya vella on neix aquest vi, la primera que van plantar Jean Leon i el seu enòleg Jaume Rovira el 1963 i amb la que van començar a forjar la història d’aquest celler llegendari lligat al setè art.

La nova anyada del Gran Reserva de Jean Leon és un homenatge a la vinya La Scala, una petita parcel·la de 8 hectàrees al cor del Penedès, de sòls argilo-calcaris, anomenada així en referència al restaurant que regentava Jean Leon a Beverly Hils i on acudien els actors i actrius més famosos del Hollywood en la seva època daurada.

L’obra d’August Rosell mostra una expressió àgil i vibrant, sense grans detalls, però creant un ambient càlid. Aquí predomina el verd, en diferents tonalitats, que plasma una vegetació plena de vida, evocant una tarda de finals de primavera, sota un cel de tons grisos i rosats. Al fons, apareix la inconfusible silueta del celler Jean Leon envoltat del paisatge del Penedès, element fonamental de l’obra de l’artista.

Certificat com a “Vi de Finca”, Jean Leon Vinya La Scala és un vi ecològic de cabernet sauvignon de producció limitada que s’elabora únicament aquells anys en què la collita és excepcional, com va ser la del 2016, un any sec en general, amb temperatures normals i un cicle vegetatiu fred. El vi ha envellir almenys 24 mesos en botes de roure francès, amb una posterior criança en ampolla d’un mínim de 3 anys.

El resultat és un vi intens, fresc i elegant, que compta amb l’aval de la guia de vins Proensa 2023, que li ha atorgat 97 punts, i el crític internacional James Suckling, amb 94 punts.

Fruit de la sensibilitat per l’expressió artística de Jean Leon, a finals dels anys setanta, Vinya La Scala va començar a plasmar l’art en les etiquetes d’algunes anyades especials, tot i que no va ser fins a mitjans dels noranta quan es va convertir en una pràctica habitual per
vestir aquest vi. Artistes com Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies, Joan Hernández Pijúan, Waltraud Maczassek, Javier Mariscal o Josep Guinovat, entre altres, han col·laborat amb Jean Leon a través de les etiquetes d’aquest Gran Reserva, un símbol inqüestionable de la simbiosi entre el vi i l’art.

Jean Leon Vinya La Scala Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2016.
PVP recomanat: 42,50€ (46,50€ amb estoig).

Sobre Jean Leon

Jean Leon és un petit celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut amb el nom de Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elaborar un vi exclusiu per delectar la seva selecta clientela. El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigit des del 2010 per Mireia Torres, va ser el primer que va elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a l’Estat Espanyol i va obtenir el reconeixement de ‘Vi de Finca’ al Penedès per a quatre dels seus vins, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya. Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a ecològics des de l’anyada 2012 i s’exporten a més de 40 països.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.