Vinya Palau Merlot 2015, Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva 2015 i Jean Leon 3055 rosé 2020 són els vins premiats

El celler penedesenc Jean Leon ha aconseguit tres medalles en els Premis Vinari 2021, el certamen dels vins catalans que enguany ha celebrat la novena edició, amb els vins de finca Vinya Palau Merlot 2015 i Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva 2015, i amb el vi jove rosat 3055 Rosé 2020, tots ells ecològics.

Jean Leon Vinya Palau Merlot 2015 ha aconseguit la medalla Vinari d’Or en la categoria de vins negres de guarda. Aquest vi monovarietal de merlot prové de la vinya de 10 hectàrees plantada el 1991 en dos tipus de sòls diferents (argilo-calcari i sorrenc) i anomenada Palau en homenatge a Santander, la ciutat on va néixer Jean Leon (que havia estat batejat com a Ceferino Carrión). Després de 12 mesos d’envelliment en botes de roure francès de 225 litres i un mínim de 6 mesos més en ampolla, el vi es mostra fresc i elegant, amb notes de pruna, fruita negra madura i tocs balsamics sobre un fons torrat.

En aquesta mateixa categoria, Jean Leon Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva 2015 s’ha endut la 

medalla Vinari de Plata. La vinya Le Havre, que fa referència al port francès des d’on va embarcar Jean Leon perseguint el somni americà, va ser plantada el 1968 i ocupa una superfície de 16 hectarees de sòls argilo-calcaris. És un cupatge de cabernet sauvignon i cabernet franc, que es cria durant un mínim de 12 mesos en botes de roure francès i americà de 225 litres i roman dins l’ampolla almenys 2 anys. El resultat és un vi amb molta vivacitat i corpulència, on predominen les notes de pebrot i de fruita vermella madura.

Finalment, Jean Leon 3055 Rosé 2020 també ha aconseguit medalla Vinari de Plata en la categoria de vins rosats joves. Elaborat íntegrament amb pinot noir, és un vi aromàtic, amb notes que recorden les fruites blanques i cítriques com les maduixes, sobre un fons de fruita vermella. Destaca per la seva marcada acidesa, que li dona una sensació de frescura persistent.

Els Premis Vinari són el concurs de referència dels vins catalans, que competeixen en dotze categories, definides segons estil i criança. El jurat està format per una seixantena de professionals del món del vi que tasten a cegues. Els vins amb més bones puntuacions a la fase inicial són avaluats novament, també a cegues, per escollir-ne els guanyadors.

 

Sobre Jean Leon

Jean Leon és un celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut com Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Holliwood i elaborar un vi exclusiu per deleitar a la seva selecta clientela. El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigida des del 2010 per Mireia Torres, va ser la primera en elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a Espanya i en obtenir el reconeixement de ‘Vi de Finca’ al Penedès per quatre dels seus vins, la màxima distinció que otorga la Generalitat de Catalunya. Amb 65 hectarees de vi en propietat, tots els seus vins estan certificats com orgànics des de l’anyada 2012 i s’exporten a més de 40 països.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.