Verema a DO Terra Alta amb sequera però amb previsions excel·lents
La Denominació d’Origen Terra Alta comença la verema aquesta setmana, amb un retard de quasi 10 dies respecte a l’any passat. Les previsions ronden els 35-36 milions de kg de raïm, una mitjana que es manté des dels últims 10 anys.  El president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, valora la campanya com a excel·lent: “El quallat del raïm de les garnatxes tant blanques com negres aquest any ha estat una mica més clar, per tant la quantitat de quilos de garnatxa per cep serà més baix, més homogeni, i de qualitat superior”.
Aquest any la producció ha patit un breu descens a causa de la sequera que pateix la comarca, tot i això la mateixa ha garantit la bona qualitat de la major part del raïm, ja que les vinys velles i de varietats autòctones estan acostumades a la manca d’aigua. D’altra banda, les partides més frescals i el reg de suport, un element clau per la bona maduració del raïm, han ajudat a que la major part de les vinyes hagin arribat a la collita amb una qualitat excel·lent.
La verema ha iniciat amb la collita de la Garnatxa blanca i el Macabeu. Després de les varietats blanques vindran la Parellada, la Garnatxa negra i la peluda. L’última de les varietats en ser collita serà la Samsó. En aquesta primera collita d’aquests dies es busca l’acidesa i la frescor del raïm. Més endavant hi haurà una segona en la qual es mirarà d’aportar volum, untuositat, estructura i complexitat aromàtica i gustativa.

Amb la verema d’enguany, la DO Terra Alta consolida la Garnatxa com la varietat dominant repartida a parts iguals entre blanca i negra. Les dades reafirmen l’aposta dels productors pel fet diferencial d’aquesta DO, que compta amb un distintiu específic: Terra Alta, Garnatxa Blanca 100%. I és que a la comarca es produeix el 90% de la Garnatxa blanca catalana, el 75% de l’espanyola i el 33% de la mundial.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.