Aquest dilluns, 16 d’octubre, s’ha celebrat la III Nit Gourmet Català, un punt de trobada de referència del sector a Catalunya, organitzat des del 2015 pel Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet. El Palau de Pedralbes va acollir ahir al vespre aquesta festa del producte gurmet català, per on van passar centenars de convidats, entre representants de retail i de la restauració gurmet, així com compradors i operadors internacionals provinents d’Itàlia, Hong Kong, Austràlia i el Japó. 

L’esdeveniment, emmarcat dins del Pla d’Actuació de Catalonia Gourmet, representa la presentació i tast dels productes dels socis de Catalonia Gourmet (llistat adjunt al final de la NP), una oportunitat per mostrar les seves novetats i tastar-les. Àngel Velasco, president del Clúster,va recordar que “la III Nit Gourmet Català representa la consolidació d’aquest acte anual del Clúster Gourmet de Catalunya. Per a nosaltres, rebre any rere any el suport de la Generalitat i de cuiners reconeguts, ens enorgulleix i ens anima a seguir en la nostra voluntat de contribuir a la promoció del producte i el negoci del nostre sector”.

De fet, una de les parts més esperades de l’acte cada any és el lliurament del Premi Gourmet Català de l’Any, així com els Premis a la Trajectòria Empresarial, al Creixement Empresarial en Innovació i a la Internacionalització. Enguany, la xef Carme Ruscalleda (7 estrelles Michelin) ha estat l’escollida per rebre el Premi Gourmet Català de l’Any, guardó que rep en reconeixement a l’estima i a la promoció del producte català. La cuinera va recollir el guardó i va agrair en nom de tot el seu equip aquesta distinció i va recordar que “el juliol del 2018 complirem 30 anys al capdavant del projecte professional que vam emprendre jo mateixa amb en Toni Balam. En aquell moment ens hi va empènyer un esperit emprenedor i creatiu i la voluntat de créixer i evolucionar, els mateixos motors que avui ens fan treballar dia a dia”.   

D’altra banda, el Premi a la Trajectòria Empresarial el va recollir  Joaquim Trias, de Galetes Trias; el Premi al Creixement Empresarial en Innovació, Susana García, de Patatas Torres; i el Premi a la Internacionalització Gerard Bech, de l’empresa de salses dolces i melmelades Can Bech.

Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet

El Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet, presidit per Àngel Velasco (Torrons Vicens), i membre del programa Catalonia Clústers de la Generalitat de Catalunya, va néixer el 2010 amb la intenció d’aglutinar els principals actors del sector (elaboradors, distribuïdors, etc.), i com a iniciativa per al creixement i desenvolupament de l’alimentació de qualitat, un dels motors més importants de l’economia del nostre país.

El Clúster està format en l’actualitat per més de mig centenar d’empreses i entitats, entre las quals hi ha elaboradors de productes, escoles d’hoteleria, minoristes, universitats o especialistes de la innovació alimentària. Aquestes empreses apleguen una facturació agregada de prop de 400 milions d’euros, el que representa prop del 50% de la facturació total del sector, estimada en uns 800 milions.

Tots els socis del Clúster treballen conjuntament per identificar els reptes del sector, i desenvolupar estratègies que permetin afrontar millor aquests desafiaments. És per això, des del seu naixement, el Clúster està immers en un procés de creixement constant, amb l’objectiu de posicionar-se com a referent del sector.

Vins&Co Catalonia Gourmet, la primera botiga a Barcelona

Amb aquest objectiu de creixement, una de les accions que acaba de prendre forma és la inauguració de l’Espai Vins&Gourmet Català a Barcelona, la primera botiga de Catalonia Gourmet  en associació amb Vins&Co, establiment de vins de referència del vi i cava català de petita producció.

Ubicada al carrer Aribau, 177 de Barcelona, la botiga Vins&Co Catalonia Gourmet ofereix més de 400 referències de vins i caves de petita i mitjana producció, a més de 30 marques d’alimentació gurmet de Catalunya. A l’espai es pot comprar amb l’assessorament d’experts, degustar, participar en tallers i sessions de maridatge, sempre al voltant dels productes dels socis del Clúster. L’objectiu és que la botiga es converteixi en un punt de referència per als consumidors que busquen el producte gastronòmic de qualitat català.

 

Novetats dels socis del Clúster a la III Nit Gourmet Català

La III Nit Gourmet Català ha servit per a la presentació d’algunes de les novetats dels socis, així com la presentació de nous adherits, com el cas de l’empresa barcelonina Vermouth Perucchi,els elaboradors de vermouth més antics de l’Estat (1876).

Per conèixer aquestes novetats descarregat aquest pdf: Novetats Socis del Clúster.

Més informació i entrevistes:
Isabel Acevedo 
 649 491 989 –  comunicacion@isacevedo.com

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.