Aquest vi negre de la DO Conca de Barberà assoleix per tercer any consecutiu la màxima categoria reservada als 50 millors vins

L’icònic Mas La Plana 2017 obté per primera vegada 97 punts en aquesta competició internacional

Vilafranca del Penedès, 12 de juliol del 2021. Grans Muralles 2017 (DO Conca de Barberà) de Família Torres aconsegueix per tercer any consecutiu la màxima distinció en el prestigiós certamen internacional Decanter World Wine Awards 2021 i es posiciona com un dels 50 millors vins del món. L’emblemàtic vi de Família Torres revalida el títol de ‘Best in Show’ amb 97 punts sobre 100, una distinció que han assolit únicament 9 vins espanyols -i 3 catalans- d’entre les més de 18.000 referències de 56 països. Mas La Plana 2017, un altre dels vins insígnia que el celler familiar elabora al Penedès, també ha obtingut 97 punts (i medalla de platí), la seva nota més alta en aquesta competició vinícola.

De Grans Muralles 2017, el jurat destaca especialment el seu perfil mediterrani i “la seva enorme densitat i amplitud de fruita, acidesa saturada d’aroma i abundants tanins fins” en boca. Aquest emblemàtic vi neix d’una vinya històrica als peus de les muralles que protegien el Monestir de Poblet en temps de la Reconquesta. Els sòls són profunds i pedregosos, formats per capes de graves de pissarres i granits, idonis per al cultiu de les varietats negres. Es va elaborar per primera vegada el 1996 com un cupatge de varietats autòctones i es va convertir en el primer exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals que va iniciar Família Torres a principis dels vuitanta, ja que va integrar la garró i anys més tard la querol.

Mas La Plana 2017 (DO Penedès) és descrit pel jurat com un vi negre “de textura voluptuosa i final llarg, amb tanins fins i sedosos i una acidesa ben integrada”. Aquest vi negre del Penedès, la regió vitivinícola més antiga de Catalunya amb 2.700 anys d’història i origen de la Família Torres, procedeix d’una vinya de cabernet sauvignon amb ceps de gairebé 60 anys, ben arrelats i equilibrats sobre sòls formats per graves, sorres i argiles integrades.

 

En l’edició d’enguany dels Premis Decanter, també destaca la medalla d’or i els 95 punts obtinguts per Reserva Real 2017 (DO Penedès), un altre dels vins integrants, com els dos anteriors, de la col·lecció Antologia de Família Torres.

Aquest vi negre elaborat amb cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot, neix d’una vinya de 4 hectàrees de la subzona Costers de l’Anoia, única pels sòls de llicorella. El jurat del certamen en destaca “el paladar complex, estratificat i refinat amb roure ben integrat”.

 

Decanter World Wine Awards és una de les competicions internacionals més reconegudes, que organitza la prestigiosa revista britànica Decanter. Les votacions es realitzen mitjançant tasts a cegues amb professionals del vi, celebrats durant el mes de juny a Londres. En aquesta edició 2021 s’han entregat un total de 179 medalles de platí (a vins amb 97 punts o més), 635 medalles d’or (95-96 punts), 5.607 medalles de plata (90-94 punts) i 8.332 medalles de bronze (86-89 punts), a més del màxim reconeixement a 50 vins considerats els ‘Best in Show’.

Per a consultar els resultats de Decanter World Wine Awards 2021, clica aquí.

 

Sobre Família Torres ​ ​ ​ ​ www.torres.es

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques i la recuperació de varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic. La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2. Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles -Rioja, Ribera del Duero, Rueda i Rías Baixas-, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses del món, i cofundadora de l’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.