Torres Brandy organitza la primera competició global

de projectes de bars sostenibles

 

Els finalistes dels vuit països participants competiran en la gran final que tindrà lloc el 31 de març a Barcelona

 

 Torres Brandy Zero Challenge, la primera competició global de projectes de cocteleries sostenibles, ja té finalista espanyol. És el bartender Giacomo Giannotti, director del local barceloní Paradiso Cocktail Bar, considerat el tercer millor bar del món segons la prestigiosa llista World’s 50 Best Bars. El projecte presentat per Giannotti s’ha erigit guanyador a la final nacional, que s’ha celebrat recentment a Barcelona, pel seu enfocament integral i ambiciós en la reutilització de la matèria orgànica i la gestió dels residus que genera l’establiment.

Giannotti s’ha mostrat il·lusionat per haver superat aquesta primera fase i convertir-se en un dels 8 finalistes que competiran el pròxim 31 de març a la gran final de Barcelona. Per ell, “és un somni poder fer la nostra cocteleria totalment sostenible sense residus i aportar el nostre gra de sorra a la comunitat i al nostre entorn”. I ha afegit que aquest premi “és una motivació per continuar posant el focus a la sostenibilitat, que per a nosaltres és molt important”.

Competien amb Paradiso tres candidats més: Francisco Javier Luna de l’Hotel Fariones de Lanzarote; Alejandro Garín de Café Caleta d’Eivissa, i Dany Morales de The Duplex Club de Mallorca. Cada un dels concursants espanyols, que havien estat pre-seleccionats d’entre una vintena de candidatures, han exposat el seu projecte de bar sostenible i elaborat la seva proposta d’eco-còctel innovador davant d’un jurat d’experts.  

Els aspectes que més ha valorat el jurat de les propostes de bars sostenibles han estat el baix impacte mediambiental, l’ús d’energies renovables, la gestió dels residus, el disseny respectuós amb l’entorn, la innovació i responsabilitat social. Pel que fa a l’eco-còctel, s’ha pres en consideració l’ús d’ingredients locals i productes de temporada, la gestió dels residus, el sabor, la creativitat i la tècnica utilitzada.

Torres Brandy Zero Challenge és la primera competició que repta a bar managers o bartenders de tot el món a presentar projectes de bars sostenibles per impulsar un canvi de mentalitat en la mixologia que anteposi el compromís ambiental. Participen en aquesta primera edició un total de 8 països: Espanya, Itàlia, Regne Unit, Finlàndia, Ucraïna, Lituània, Canadà i Mèxic.

Els guanyadors de les finals nacionals, que s’estan celebrant aquests dies, presentaran els seus respectius projectes en la gran final mundial, que tindrà lloc el 31 de març a Barcelona. El guanyador del certamen rebrà un premi econòmic de 25.000 euros per implementar el projecte al seu local i uns altres 5.000 euros per a ús personal.

La competició la impulsa Torres Brandy, la marca de brandis creada el 1928 a Barcelona i la preferida pels bartenders de tot el món segons l’informe de marques 2021 de la revista Drinks International. L’objectiu és promoure alternatives de baix impacte ambiental en el món de la cocteleria per a contribuir a reduir les emissions de CO2 i els residus generats.

 

Para a más información:

Isabel Vea

Directora de comunicació

Tel. +34 93 817 78 64 · M. +34 610 70 88 32

ivea@torres.es · premsa@torres.es · www.torres.es

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.