Geol (DO Costers del Segre) és el vi més personal de Tomàs Cusiné, un negre amb caràcter i una marcada força tel·lúrica procedent de les vinyes velles de les quals s’elabora.

Gran part de la personalitat de Geol prové del paisatge on es troba la finca de la qual procedeix, una vinya on el sòl es va formar al Paleogen, és a dir, fa més de 43 milions d’anys. Aquest territori es compon de graves i substrats de terra i roca, a més d’argila i llims amb arestes i calcàries intercalades que procedeixen dels contraforts de les muntanyes Prades, unes formacions responsables també de l’altitud de la vinya, 712 metres sobre el nivell de la mar.

La vinya es conrea segons els dictats de la agricultura ecológica, utilitzant adobs orgànics elaborats al celler i sota un esctricte control de l’origen de la materia orgànica i las temperatures de cocció. En tota la finca es preserven la biodiversitat i la coberta vegetal natural del sòl.

Els raïms de carinyena, cabernet sauvignon i merlot que componen cada anyada de Geol es trien gra a gra en una doble taula de selecció. El most fermenta en dipòsits de 5000 litres amb mares autòctones, fruit d’un treball d’identificació de la vinya. La criança es duu a terme en barriques de roure francès de 600 litres.

Geol 2017 té un bonic color vermell intens. En nas desprèn aromes de suau fusta de cedre i d’eucaliptus, notes de xocolata i regalèssia i tocs balsàmics i de pastisseria. En la boca és sedós, ampli, amb tanins rodons, potents i profunds.

MÉS INFORMACIÓ:

Tel.- 662 375 574

Carla Vidal.-  carlavidal@mahala.es

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.