Más actividades para el verano

Un estiu més, la Denominació d’Origen Catalunya serà present a un munt d’activitats culturals que tindran lloc arreu del territori. Música, cinema, festes populars, art i cultura són les bases fonamentals de l’agenda estiuenca de la DO que, dins la seva campanya La quinta de la DOCat, posada en marxa enguany per tal d’apropar-se al segment de consumidor més jove, mirarà de maridar amb els seus vins totes aquestes activitats per fer que el públic en gaudeixi al màxim.

L’agenda s’inicia aquest mateix divendres dia 1 de juliol amb la tercera edició del cicle Divendres DiVins, una iniciativa que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona. Aquest any la DO Catalunya inaugura el cicle, que arrenca al Pont del Diable, on es podrà gaudir de l’espectacle Maria Rosa, amb coreografia i interpretació de la vendrellenca Gemma Güell a partir de la dramatúrgia de Georgina Oliva. La DO Catalunya donarà els diners recaptats amb el preu de les entrades a l’entitat solidària Càritas.

I seguint amb la cultura, avui divendres 1 comença també el cicle de Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc, una selecció de pel·lícules amb concert i curtmetratge inclòs que, un any més, també comptarà amb els vins de la DO Catalunya, i a on es podrà tornar a gaudir del vídeo promocional que la DO va realitzar amb l’objectiu d’apropar-se al públic jove. Truman serà la pel·lícula encarregada d’estrenar aquesta temporada on, com cada any, es projectaran films els dilluns, dimecres i divendres fins al 5 d’agost. A més, enguany, la DO organitza un tast de vins amb visita al castell. Serà dilluns 18 de juliol.

Tornant a Tarragona, juliol serà temps de lectura gràcies al cicle Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’INCAVI i les Denominacions d’Origen catalanes que, per quart any consecutiu, aposta per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi mitjançant activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics. Cada dilluns del mes de juliol la DO Catalunya presentarà els seus vins per maridar diferents activitats culturals, des d’un debat seguint la línia de la sèrie de La Conca 5.1, Geogravia (4 de juliol), fins a una trobada amb els autors de Vinomics (11 de juliol), una de les grans apostes culturals d’enguany de la DO Catalunya. 

I les entregues de Vinomics tampoc s’aturen aquest estiu. Com cada mes, el tercer dijous de juliol i el tercer d’agost arribaran noves entregues de la sèrie, signades per Manel Fontdevila i Oriol Malet respectivament. Cadascuna de les historietes gràfiques que componen Vinomics es publiquen mensualment al web de la DO Catalunya i són un intent de contribuir a la difusió del vi mitjançant el còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país. 
Una altra de les propostes fortes d’aquest juliol són els Terrats en Cultura, organitzats per l’associació Coincidències, una sèrie d’activitats que transcorren en diferents terrats de la ciutat de Barcelona, amb una programació transversal que inclou teatre, música, cabaret, poesia i dansa. A més d’acompanyar cada una de les activitats, divendres 15 de juliol la DO Catalunya organitza un tast guiat, en una trobada en que la música i la poesia seran les protagonistes de la mà de Nico Roig i Josep Pedrals, amb qui la DO ja es va trobar el passat mes de març en una entrevista a la secció del seu web Parlem amb. 
A finals del mes de juliol serà moment de gaudir del Festival de Música de Cambrils. En la seva 42a edició, el festival, que se celebra al Parc del Pinaret i arranca el 28 de juliol, oferirà 14 concerts per tots els gustos, tendències musicals i edats. La DO Catalunya, com a col·laborador i vi oficial del festival, estarà present a la zona gastronòmica. Manel, la gira El gusto es nuestro, Julio Iglesias o Josep Carreras són alguns dels artistes del cartell d’aquest any. 
I per acabar, ben entrat l’agost, la DO Catalunya tornarà a la Festa Major de Gràcia (15 al 21 d’agost). Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, és la festivitat anual més important de la Vila de Gràcia, amb els carrers guarnits com a principals protagonistes. Per cinquè any consecutiu, la DO Catalunya organitzarà la ja tradicional ruta de vins i tastos guiats a peu de carrer per apropar a la gent la cultura del vi, part indivisible de la nostra tradició gastronòmica. I a més de la ruta, dimecres 17 la DO dirigirà un gran tast guiat en col·laboració amb l’associació cultural i gastronòmica, El Cargol Graciós. 
Un estiu que acabem d’estrenar i que arriba ple d’activitats culturals per gaudir del bon temps i, un any més, amb segell DO Catalunya.
MÁS INFORMACIÓN
 934194248
rrpp@do-catalunya.com

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.