Vilafranca del Penedès, 24 de setembre del 2021.– Família Torres es reafirma com una de les millors vinyes del món en situar-se en la posició 26 del rànquing World’s Best Vineyards 2021, que elabora el grup editorial William Reed per premiar les millors destinacions enoturístiques. El celler del Penedès, present en les tres edicions de la llista, escala 16 posicions respecte a l’any anterior i es converteix en el tercer espanyol –i l’únic català– que figura en aquesta llista, que s’ha fet pública aquesta setmana.

 

El rànquing de les Millors Vinyes del Món el confeccionen un jurat compost per 600 professionals a partir d’una selecció de 1.500 cellers de tot el món. No només reconeix la trajectòria del celler i la qualitat dels seus vins, sinó també les experiències que ofereix, tenint en compte aspectes com l’arquitectura, la visita, el paisatge i l’atenció del personal.

 

De Família Torres, el jurat destaca el seu compromís amb la sostenibilitat i propostes com la Nit d’Estrelles, que uneix astronomia, música i vi, i la ‘Legacy Wine Experience’, una experiència exclusiva on es tasten alguns dels seus millors vins directament de la bota, segons s’explica al web. També parla del seu restaurant El Celleret, amb una cuina mediterrània moderna i un entorn incomparable, enmig de les vinyes de Mas La Plana amb vistes a la muntanya de Montserrat. Pel que fa als vins, es menciona el llegendari Mas La Plana però també els nous vins experimentals que està elaborant Família Torres a partir de varietats ancestrals recuperades com la garró, querol i forcada.

 

La d’aquest any és la tercera edició del World’s Best Vineyards, que s’inspira en les prestigioses llistes de World’s 50 Best Restaurants i World’s 50 Best Bars, que també elabora William Reed. L’objectiu del rànquing de les millors vinyes és, segons els seus impulsors, posar el focus en l’enoturisme, mostrant la diversitat de les destinacions enoturístiques i animant a la gent a descobrir la singularitat del vi, dels seus paisatges i cellers.

Família Torres, equip d’enoturisme i restauració

Sobre Família Torres​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​  www.torres.es

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques i la recuperació de varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic. La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2. Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles -Rioja, Ribera del Duero, Rueda i Rías Baixas-, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora de l’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.