Food space
  • La trobada de degustació i networking reuneix més de 40 empreses del sector turístic i se situa com a referent a l’agenda gastro del Penedès
  • El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, dóna el tret de sortida a la primera edició

Els germans Alonso del Pozo, protagonistes culinaris del Penedès els darrers mesos, tornen a ser notícia amb la seva nova proposta gastronòmica, Food Space, que s’acaba de presentar al seu restaurant ‘Cantina’ a Viladellops. En concret, divendres passat va reunir més de 40 empreses del sector turístic, al voltant del que ja és el seu nou servei de càtering d’alta cuina.

Germans Alonso del Pozo

Plats innovadors i ancestrals, show cooking i música en viu van donar vida a aquest nou esdeveniment gastronòmic de degustació i networking, on van acudir professionals del sector turístic, hostalers/es, persones propietàries d’espais, agències de viatges i d’esdeveniments, professionals de la comunicació gastronòmica i mitjans especialitzats, del Penedès i de moltes altres zones de Catalunya, per conèixer una proposta innovadora amb l’objectiu d’establir noves connexions i col·laboracions que permetin fomentar aliances del sector gastro-turístic.

Food Space

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va ser l’encarregat d’inaugurar aquesta primera edició amb una intervenció en què va destacar la importància de generar sinergies i obrir vies per fomentar aliances que ajudin a sumar esforços i resultats, aliances que fan més competitives a les empreses. En concret, va destacar que “són les bones iniciatives que transformen el territori”.

Viladellops es va transformar divendres passat en el centre gastronòmic més mogut de la zona i va comptar, a més, amb la presència d’autoritats locals del sector turístic, com Núria Sala, directora del Consorci Promoció Turística del Penedès i Emília Torres, directora de Turisme de Vilafranca del Penedès.

La cita es va convertir així en centre de trobada i laboratori d’idees on es van generar sinergies i coneixement del sector gastronòmic, hostaler i productor del Penedès. La trobada va permetre establir contactes per a futurs esdeveniments i col·laboracions, tot estenent ponts cap a la cooperació per crear una xarxa de confiança i potenciant la ja existent.

Food space 2

La trobada va oferir el millor de la cuina del xef Jairo Alonso, amb les seves graelles, cassoles, producte fresc i de proximitat, en un espai a l’aire lliure a les instal·lacions del Restaurant Cantina, en concret, a l’anomenat ‘Jardí de les Vinyes’ . Es tracta d’un entorn privilegiat, envoltat de vinyes, bon ambient i les millors aromes, en un espai que va oferir als assistents una experiència insuperable.

Com assenyala Jairo Alonso, xef i copropietari del restaurant Cantina, “aquesta cita és una manera d’apropar les persones i donar a conèixer la nostra essència culinària i alhora, pretén crear sinergies i fomentar el territori” i afegeix que “l’objectiu principal és estrènyer llaços per a possibles cooperacions i crear experiències que conflueixin per convertir-se en un aparador del millor”.

Així és com Food Space obre una nova via per a col·laboracions futures al món culinari, i els seus organitzadors, Borja i Jairo Alonso del Pozo, pretenen impulsar el turisme gastronòmic, com la millor forma de conèixer una destinació, una cultura, un entorn i una tradició, a través dels aliments autòctons i de proximitat, de plats ancestrals i paisatges de somni, que nodreixen l’essència de la cuina.

Creiem que el Penedès, amb la seva cultura gastro i el seu bon fer culinari, mereix una projecció gastronòmica superior a la que té, i això és el que contribuirà Space Food. Esperem que sigui clau per fomentar l’essència de la zona”, explica Borja Alonso, relacions públiques i copropietari del restaurant.

Una cita gastro que marca l’inici d’una proposta única i estable que se celebrarà cada any per aquestes dates, i a diferents indrets de la zona del Penedès, provocant vincles per a aquest sector. Una fórmula que ha funcionat i que es mantindrà amb vista a les futures edicions.

Sobre Food Space

Un esdeveniment gastronòmic de degustació i networking, amb l’objectiu de convertir-se en el centre de trobada i el laboratori d’idees, on es generin sinergies i coneixement del sector gastronòmic, hostaler i productor del Penedès.

Cantina és un restaurant a Viladellops (Olèrdola) que segueix la tradició culinària característica de la família Alonso del Pozo des del 1996, amb una proposta basada en l’enoturisme. Ara, els germans Alonso, han fet un pas més amb Cantina Càtering oferint serveis exclusius per a tot Espanya i de diferents temàtiques, per a tot tipus d’esdeveniments i celebracions. Una proposta culinària de proximitat, basada en el producte local i de temporada, amb tocs d’innovació, portant l’essència de la cuina tradicional de la zona del Penedès a tots els territoris.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.