Cata de vins de la 2ª Jornada Professional
Denominació d’Origen Terra Alta va celebrar ahir a Corbera una jornada per als professionals de la restauració i la distribució, així com per a prescriptors i premsa especialitzada. Amb aquesta trobada es van donar per finalitzats els actes de la Festa del Vi, que va arrencar el passat 28 d’octubre a Gandesa.

El showroom de vins va tenir lloc a un espai emblemàtic de la comarca, l’Església del Poble Vell de Corbera, i va superar en nombre d’assistents a la passada i primera edició d’aquesta jornada, comptant amb professionals tant de Barcelona com de Tarragona i, en especial, de les Terres de l’Ebre, deixant constància de l’interès creixent que desperten els vins de la DO Terra Alta arreu del territori.

Esglèsia on s’ha celebrat l’acte

Enguany la participació s’ha vist ampliada també pel que fa al nombre de cellers. 29 d’entre tots els cellers que conformen la DO han participat d’aquesta jornada que ha permès als assistents tastar un ampli ventall de vins reconeguts per la crítica tant nacional com internacional.

Celler Cal Menescal, un dels 29 cellers assistents

El showroom va donar pas a un dinar on els assistents van poder continuar gaudint de més referències de la DO Terra Alta, maridant els vins amb la gastronomia típica terraltina de la mà del restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs.

La verema d’enguany ha estat d’uns 33 milions de quilos de raïm, una davallada en la producció d’aproximadament el 20% respecte a l’any anterior, en què es va assolir una xifra rècord de 44 milions, però molt similar a la mitjana dels darrers anys.

Menjar posterior a la cata de vins

La pedregada que va afectar la comarca el mes de setembre és una de les causes de la davallada, tot i que aquesta no ha estat tant com es preveia en un principi, gràcies al fet que gairebé tothom va poder entrar a veremar a les 24-48 següents per fer una collita d’urgència del raïm de les vinyes menys afectades i minimitzar així els efectes de la calamarsada.

Pel que fa a la qualitat del raïm, ha estat excel·lent. Les bones condicions climàtiques han fet que s’hagi collit al seu punt òptim de maduració, tant fisiològica (grau alcohòlic) com fenològica (maduració de pells i llavors), i es preveuen uns vins impecables.


Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.