Embotits dolços, un nou clàssic per aquest Nadal

  • La Cantonada presenta una línia de fuets i formatges a base de gianduia
  • Els dolços es poden trobar al forn de pa i a xarcuteries del Barcelonès

Aquestes festes, les taules es vesteixen amb un nou clàssic: els embotits dolços de La Cantonada. El forn artesà proposa una línia de fuets i formatges a base de gianduia per a tots els gustos, un lot de Nadal que reinventa els aperitius tradicionals per convertir-los en innovadores postres. Carlos García, mestre pastisser i propietari de l’obrador, és l’autor d’aquestes delícies que faran salivar a tota la família.

El lot que s’ofereix està format per 4 peces que es poden comprar conjuntament o de forma individual:

  • Fuet curat de Nadal: fet de gianduia de xocolata negra i praliné amb avellanes a l’interior.
  • Fuet fresc de Nadal: fet de gianduia de xocolata amb llet i praliné amb ametlles a l’interior.
  • Formatge de Nadal: fet de gianduia de xocolata blanca amb praliné d’ametlles.
  • Formatget de Nadal: fet de gianduia de xocolata blanca caramel·litzada i praliné de cacauet.

Els embotits dolços es poden trobar des d’aquesta setmana al forn i a diverses xarcuteries del Barcelonès. Les persones interessades també poden fer la seva comanda per telèfon.

La idea d’aquest nou lot sorgeix de la voluntat de Carlos García de reinventar els tradicionals dolços de Nadal i d’innovar en la rebosteria, tant present en els àpats d’aquests dies. Més enllà dels torrons i les neules, que també podem trobar a La Cantonada, el resultat ha estat una suculenta i elaborada proposta de xocolata, per acabar els dinars i els sopars amb un molt bon sabor de boca. Segons les cròniques gastronòmiques, la gianduia es va preparar per primera vegada l’any 1809 a Torí, ja que el bloqueig econòmic per part del Govern de Napoleó va fer que disminuís el cacau a la ciutat italiana. Des d’aleshores, la fórmula s’ha modificat i millorat amb el temps. 


Tant els fuets com els formatges són fruit d’un llarg procés que necessita un temps de cura. Els preus dels productes oscil·len entre els 6 i els 12€ depenent de l’opció escollida, el que els converteix també en bon regal per aquestes dates. Perquè, quin sentit té el Nadal si no és compartir, sigui taula o embotits?

Sobre Carlos García

Segona generació de forners, el mestre pastisser Carlos Garcia (1987) va néixer a Mataró entre obradors i farines. Des de petit va decidir que no es dedicaria al negoci familiar, però després d’un temps treballant al sector de la comunicació, en el qual havia aconseguit grans èxits, va decidir tornar a les arrels. Format a la prestigiosa escola Hofmann, des del 2016 és el propietari de La Cantonada, el forn/pastisseria que reinventa els clàssics sense oblidar la tradició. Aquesta voluntat d’innovar i trencar prejudicis, sense perdre de vista els orígens i el producte, és la seva màxima en el món de la rebosteria.

Para más información:

Forn La Cantonada
Carrer del Dos de Maig, 314, 08025 Barcelona

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.