Presentació
  • En el marc de la II Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de Proximitat del Tomàquet.
  • El xef Iban Gonzalez Adan, del restaurant Doryoku, acreditat amb 5 estrelles en km0, ha preparat a l’espai Xef Caprabo de l’Illa Diagonal, un menú complet sobre la base del tomàquet.
  • Les Jornades Gastronòmiques Caprabo de Productes de Proximitat posen en valor els productes propers, de qualitat i de temporada.

Caprabo ha celebrat, en col·laboració amb l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, la II Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de Proximitat del Tomàquet, a l’espai #ChefCaprabo de L’Illa Diagonal, a Barcelona.

Durant la jornada, que coincideix amb l’inici de la temporada del tomàquet, que té lloc entre els mesos de juny i octubre, la Conca de la Tordera, un dels majors productors de tomàquet de Catalunya, ha explicat que aquesta temporada “s’espera estable”. Segons Josep Ferrer, gerent de la Conca de la Tordera, “els darrers anys la producció s’ha vist molt impactada per la pandèmia de la Covid19, la invasió d’Ucraïna, la inflació i la sequera, però enguany esperem una campanya positiva, que s’allargarà fins a l’octubre i la recuperació de la qual estarà impulsada per l’augment del turisme”.

La trobada ha comptat amb la participació del president de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera i alcalde de Palafolls, Francesc Alemany; la secretaria de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera y alcaldessa de Malgrat de mar, Sònia Viñolas; el tresorer de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera y primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Joan Felip; el gerent de la Conca de la Tordera, Josep Ferrer; i el responsable de l’Àrea de Proximitat de Caprabo, Manuel Blanco.

Capabro,01

A la jornada també han assistit el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Salut pública i Benestar animal, Patrimoni i Pagesia i Arxiu municipal del Ajuntament de Palafolls, Aleix Freixa; el regidor de Promoció del municipi i pagesia del Ajuntament de Malgrat de mar, Jordi Lluís Farré; la responsable de l’Àrea d’Ocupació, Empresa i Formació de Promoció de l’Ajuntament de Blanes, Montse Torres; la responsable de la Direcció Territorial Agrària O.T. Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Sònia Callau; i el tècnic de la Direcció Territorial Agrària O.T. Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Marc Riera.

5 estrelles en km0

La jornada, que s’emmarca en el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo, que té com a objectiu posar en valor els productes propers, de qualitat i de temporada, ha comptat amb la participació del xef Iban Gonzalez Adan, fundador del restaurant Doryoku de Malgrat de Mar, restaurant acreditat amb 5 estrelles en km0 pel seu extens ús de productes de proximitat.

González, que també és considerat un dels ambaixadors del km0 espanyol, ha estat l’encarregat d’elaborar un showcooking-degustació de tres originals receptes, totes elles amb el tomàquet com a base.

Showcooking del tomàquet

  • Pa amb tomàquet
  • Tonyina vermella tallada en làmines molt fines amb tomàquet cherry, pa esmollat i oli d’oliva amb gotes de soja
  • Tomàquet farcit de tàrtar de salmó amb aires d’oli de tòfona
  • Cheesecake de xocolata blanca amb melmelada de tomàquet

Caprabo-02
Reducció de plàstic en l’embolcall del tomàquet

Caprabo és la primera companyia a col·laborar amb la Conca de la Tordera per introduir als seus supermercats la venda de tomàquets amb embolcall 100% reciclable i compostable, fabricat de paper i malla de paper i bambú. La seva aposta com a supermercat responsable preveu la venda de prop de 250 mil quilos de tomàquets a l’any sense l’ús de plàstics en el seu empaquetat, i suposarà l’estalvi de 3 tones de plàstic en un any. La iniciativa evidencia el compromís de Caprabo amb la posada en marxa d’accions que contribueixin a minimitzar l’impacte dels plàstics en el medi ambient.

Caprabo, Programa de Proximitat per Comarques

Caprabo és el supermercat amb més compromís amb la producció de proximitat. Compta amb un Programa de Proximitat per Comarques a través del qual ha donat entrada a les seves botigues a uns 300 petits productors i cooperatives agràries i a més de 2.800 dels seus productes. La companyia treballa amb cada comarca catalana de manera específica, d’acord amb la riquesa de la seva producció agroalimentària. El Programa inclou diverses iniciatives de suport a la producció de proximitat, entre les quals destaquen les accions promocionals als supermercats, campanyes anuals per al foment del consum de productes de proximitat, la comunicació de les iniciatives vinculades a proximitat als seus
més d’un milió de clients amb targeta, les Fires Caprabo de Productes de Proximitat a les comarques catalanes i l’organització de jornades gastronòmiques amb productes de proximitat de temporada, entre les més destacades. El Programa compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Federació Catalana de DOP-IGP i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)

Espai Agrari de la Baixa Tordera

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera és un dels paisatges agraris més rellevants i singulars de Catalunya. Creat l’any 2022, es tracta d’un ens propi format pels ajuntaments de Palafolls, Tordera, Santa Susana, Malgrat de Mar i Blanes; les tres cooperatives agràries de la Baixa Tordera; i pagesos dels cinc consells agraris municipals.

Caprabo

Caprabo és una marca referent i la companyia de supermercats amb més trajectòria. Va néixer a la ciutat de Barcelona l’any 1959. Té una xarxa d’uns 300 supermercats a les quatre províncies de Catalunya i compta amb més de 6.000 persones. Caprabo aposta per la diferenciació a través de la salut, la producció agroalimentària de proximitat, els productes frescos, l’estalvi personalitzat, la varietat i la innovació. Cada dia, més de 150.000 persones compren als supermercats Caprabo i un milió de clients fan servir regularment la seva Targeta Club Caprabo. Caprabo és pionera en la
venda d’alimentació per Internet a través de Capraboacasa i ha estat la primera empresa de distribució a llançar al mercat una app de compra.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.