L’Oda Blanc 2015i l’Oda Negre 2014 ja formen part de la nova etapa del celler iniciada pel seu nou propietari, Tomàs Cusiné, caracteritzada per la renovació de la imatge dels seus vins. L’enòleg, qui ja va contribuir a la definició del perfil dels vins als anys 80, agafa les regnes de l’històric celler lleidatà, el primer en elaborar i etiquetar vins fins de criança a Catalunya. El celler Castell del Remei presenta les noves anyades de dos dels seus vins més clàssics, Oda Blanc 2015 i Oda Negre 2014, i ho fa seguint amb la línia que es va iniciar fa uns mesos amb els joves de la casa, Gotim Blanc i Gotim Bru; amb una imatge renovada. 

L’ODA Blanc 2015 és un vi de Macabeu i Chardonnay, procedent de les vinyes històriques del celler, que fermenta i envelleix en bótes noves de roure americà i francès durant set mesos. La seva criança amb lies, amb bâtonage periòdic, li dóna un caràcter intens i untuós que es defineix per aromes de poma al forn, mantega, torrats, pastisseria i fusta noble. 

L’ODA Negre 2014 segueix el caràcter bordelès iniciat per Castell del Remei a finals del segle XIX i es presenta amb un cupatge de Merlot i Cabernet Sauvignon. El vi envelleix dotze mesos en bóta nova de roure americà i roure francès de segon any i té una criança en ampolla d’un mínim de sis mesos abans de sortir al mercat. Aquest acurat procés dóna com a resultat un vi ampli i polièdric amb notes balsàmiques, especiades i amb matisos de fruites negres confitades. A la boca destaquen els seus tanins dolços, una acidesa equilibrada i un final llarg.  

Aquesta renovació respon a una modernització global del celler lleidatà, iniciada al 2014 amb la tornada de Tomàs Cusiné que, a més de renovar la imatge dels vins del celler, també ho ha fet amb el model de negoci, la filosofia a la vinya -apostant per l’agricultura integrada- i el refinament de tots els seus productes. 

Aquests dos vins representen a la perfecció la filosofia del celler, que va ser pionera a Catalunya en la introducció de varietats franceses com Cabernet Sauvignon i Semillón i també va ser el primer celler català que va elaborar i etiquetar vins fins de criança embotellats amb marca pròpia. A més, Castell del Remei és la cinquena marca cellerera registrada més antiga d’Espanya. 

Castell del Remei Amb més de dos segles d’història, Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles (Lleida) amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat. Les privilegiades condicions geoclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions -sense parangó a la Catalunya de finals del segle XIX- el van distingir com al primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos. Sota la direcció de Tomàs Cusiné i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora tres vins negres -Gotim Bru, Oda i 1780- i dos blancs -Gotim Blanc i Oda Blanc-. 

Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, és molt més que un celler. Concebuda com a colònia agrícola, constituí la major hisenda de regadiu de Catalunya. El seu entorn de vinyes, arbredes i llacs, junt amb el castell, el santuari i el restaurant de la finca, el fan idoni com a destinació enoturística única a la denominació.


Per a més informació:

Finca Castell del Remei
25333 Lleida T. 
+34 973 580 200 


Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.