Situat al bell mig de Barcelona, al carrer Ferran 21, el Restaurant Casa Pince és un nadó de poc més d’un mes de vida. Els ingredients i els plats típicament catalans fan que sigui una rara avis en aquest emmaranyat mirall de locals destinats al gust dels turistes que visiten la capital catalana, especialment, el seu centre històric.

 

La xef que coordina el restaurant, la brasilera Silma Aires, ha farcit de tocs del país de la samba aquests plats. Unes menges que recorden per la seva intensitat i concentració la nació de la libertade però que són els de l’àvia de sempre. La Silma ja porta sis anys entre nosaltres i n’ha après al costat d’alguns dels cuiners catalans més rellevants de casa nostra.

La xef confecciona una cuina artesanal que encapçala la croqueta de rabo de bou amb créixens.

Les mongetes de Santa Pau amb botifarra de pagès són una delícia pel paladar; es pot sucar pa de la salseta que l’acompanya. Els xicotets bocins de botifarra negra fan que aquest entrant guanyi en intensitat i en sabor. Caldoset de mongetes riquíssim.

 

L’arròs melós de gambot o el que està fet amb fricandó és una darrera creació de la nostra cuinera amb la què ens demostra com combinar els productes a partir de la prèvia degustació de textures. La Silma atresora l’experiència culinària dels seus ancestres i l’aprenentatge que ha dut a terme al costat del mestratge del més granat de la terra. L’ametlla torrada al capdamunt arrodoneix la menja.

L’amanida russa amb llagostins és un altre dels entrants que pot combinar-se amb l’amanida de tomàquet amb Stracciatella.

L’escarxofa amb romesco és una delicatessen del Restaurant Pince difícilment a l’abast. Amb talls petits sucades dins de la salsa proporcionen un gust singularíssim i força saborós.

 

Quant als plats principals hi trobem el Turbot acompanyat d’un enciam baby amb una salsa suau i molt gustosa.

El pop amb salsa de pebrot rostit amb tomàquet i ceba i, no podia faltar a taula, la paella de llagostins.

El secret de la Silma dins del seu pastís de formatge, una crema catalana una mica més líquida del que és habitual i el Tiramisú Affogato s’enfilen com les postres que prepara la cuina del Pince alhora de digerir aquests àpats.

 

El restaurant Pince està inserit en un històric edifici modernista de Barcelona. Ara fa més de 100 anys, a les beceroles del segle XX, va obtenir el premi del consistori barceloní al millor establiment. També, les medalles d’or de Brussel.les i de París que pugnaven per ser de les més prestigioses de l’època. La Casa Pince d’aquell llunyà 1906 va resultar èsser un dels restaurants afrancesats per naturalesa de la Barcelona emergent que alternava Modernisme i Renaixença. S’hi feien batejos i casaments.

 

Ara, a la cruïlla dels carrers Ferran i Rauric reneix el restaurant Pince amb tota l’empenta de la seva jove xef i amb una carta de plats catalans que s’han de tastar.

 

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.