El primer vi fi de criança de Catalunya es va elaborar a Castell del Remei

Castell del Remei

Castell del Remei és el primer celler català que va elaborar i etiquetar vins fins de criança i hi ha vestigis de que s’elabora vi a l’enclavament del celler des de l’època romana. A més, els primers indicis documentats de l’elaboració de vi al molí de la propietat són de 1780. 

Castell del Remei comença una nova etapa amb Tomàs Cusiné com a propietari i compta també amb una nova direcció professionalitzada. El propietari i enòleg, considerat per alguns especialistes el millor assemblador de vins d’Espanya i qui a la dècada dels 80 ja va contribuir decisivament a la definició del perfil dels vins del celler, acull el projecte amb l’objectiu de convertir a la cinquena marca de vi més antiga d’Espanya i el primer celler català concebut segons el model châteaux bordelès; en una marca pionera i el seu celler, en un destí enoturístic únic.

Amb més de dos segles d’història, Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles (Lleida) amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat. Les privilegiades condicions geoclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions -sense parangó a la Catalunya de finals del segle XVIII- el van distingir com al primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos. Sota la direcció de Tomàs Cusiné i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora tres vins negres -Gotim Bru, Oda i 1780- i dos blancs -Gotim Blanc i Oda Blanc-. 

Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, és molt més que un celler. El complex d’edificis que envolten la finca gaudeixen d’un encant que rebel·la la llarga història de la propietat, que es desenvolupa i creix també com destí enoturístic únic a la denominació.

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.