El Miró Reserva Etiqueta Negra,el millor vermut de Catalunya d’aquest 2016

El lliurament dels Premis Vinari dels vermuts catalans s’ha fet aquest dilluns a Reus en un acte presentat per Toni Albà i amb la presència de la majoria d’elaboradors catalans.
Miró Reserva Etiqueta Negra és el Gran Vinari d’Or, o dit d’altra manera, el vermut que ha obtingut una millor puntuació als Premis Vinari dels vermuts catalans de l’edició 2016. El també Vinari d’Or de la categoria de vermuts Reserva, ha estat l’escollit també pel Club del Bàrman com al millor producte per a l’elaboració de còctels. Miró, per cert, també s’emporta una plata en la categoria de Blancs.
Els Premis Vinari dels vermuts catalans és un concurs d’àmbit nacional que neix amb l’objectiu de reforçar la promoció d’aquest vi aromatitzat amb herbes que s’elabora de punta a punta del país. Enguany, el concurs celebra la seva segona edició com a certamen independent.
Miró no ha estat l’únic que té premi. El Vinari d’Or en la categoria dels Blancs o Daurats ha estat per Padró & Co, una novetat del celler Vins Padró, i el millor en la categoria de Tradicionals, Vermells o Negres ha estat pel Cori Roig, que ja va aconseguir el mateix guardó l’any passat en la primera edició d’aquest concurs i que a més s’emporta una plata amb el seu vermut blanc.
Yzaguirre, que l’any passat amb el seu reserva negre va ser el Gran Vinari d’Or, aquest any s’emporta un bronze amb el reserva blanc i una plata amb una edició especial que van fer pel seu 130è aniversari.
En la categoria de Tradicionals, Vermells o Negres que segurament és la més popular entre els consumidors, la plata és per Casa Mariol de Batea i el bronze per Montseta de Valls. Finalment el bronze dels Reserva és per al vermut del Celler de Capçanes.
Aquesta és la decisió del jurat que totalment a cegues ha tastat i avaluat els més de 50 vermuts participants en l’edició d’enguany, una xifra que s’apropa a quasi la totalitat dels vermuts que es fan a Catalunya i que suposa un increment de participació del 20% respecte a l’any passat.

Palmarès dels Premis Vinari dels vermuts catalans 2016
VERMUTS BLANCS O DAURATS
– OR: Padró & Co. Blanc Reserva
– PLATA ex aequo: Cori Blanc, del Museu del Vermut
– PLATA ex aequo: Vermut Miró Blanc
– BRONZE: Vermouth Yzaguirre Reserva Blanco 18%
VERMUTS VERMELLS O NEGRES
– OR: Cori Roig, del Museu del Vermut
– PLATA: Casa Mariol Vermut Negre
– BRONZE: Montseta, de Lisard Bellod
VERMUTS DE RESERVA VERMELLS O NEGRES
– OR: Vermut Miró Reserva Etiqueta Negra
– PLATA: Vermouth Yzaguirre 130 aniversario
– BRONZE: Vermut de Capçanes, del Celler de Capçanes

El jurat
El vermut no varia d’un any per un altre és per això que la gràcia dels Premis Vinari del vermut ha d’incorporar nous elements que permetin analitzar el producte de la forma més transversal possible. En el cas del jurat, per exemple, si bé l’any passat la majoria eren enòlegs, sommeliers, coctelers i periodistes aquest any s’ha obert la porta al sector de la distribució i de la restauració-
El jurat professional ha estat format enguany per sommeliers, com Enric Català, Xavi Bassa, Jordi Vidal; Eduard Borrull, responsable del bar Cal Marino, que al 2015 va guanyar el Premi al millor vermut musical; professionals de la distribució com Lluís Manel Barba, responsable d’Entrevins; Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells o Manel Marqués, creador del Vermouth Club i gran coneixedor del producte.
Representants del món de la cocteleria, com Josep Maria Gotarda, propietari de l’Ideal Coctail Bar Barcelona i president del Club del Bàrman; Juanjo Martínez, bàrman de Caribbean Club Barcelona, José Antonio Gotarda, el bàrman de Luz de Gas de Barcelona; Jordi Nogué (restaurant La Clau de Sant Pere de Ribes); Ricard Martínez (F&B Duquesa de Cardona de Barcelona); Mariona Vilanova (Nykteris Coctail Bar de Girona); Eduard Campos (Negroni, BCN); Míriam Campa (El Maravillas de Barcelona) i Jerónimo Vaquero (Boadas Cocktail Bar).
De periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter hi eren Ruth Troyano,Leandre Romeu, Mar Galván i Manel Guirado; i xefs de l’altura d’Héctor Barbero, de Monvínic, el bar de vins de referència de Barcelona.
El millor vermut musical Time Out Barcelona ha participant de nou en els Premis Vinari dels vermuts, a la recerca dels millors locals de vermut amb música. Com es va fer l’any passat, es va demanar als lectors que fessin les seves propostes i després la redacció va triar. En aquesta ocasió el millor vermut musical se l’ha endut el Bar Rufian del Poble Sec.
Els Premis Vinari dels vermuts catalans estan organitzats pel diari digital VADEVI.cat, amb el suport de l’Agència de Promoció de Ciutat de Reus i compta amb la col·laboració del Centre d’Art Cal Massó, el restaurant Vermuts Rofes, el Club del Bàrman, Gràfiques VARIAS i l’empresa terrassenca de sifons Sanmy-Geiser. Mon.cat i Time Out són mitjans oficials del certamen.
Més informació als webs www.vermuts.cat i www.vadevi.cat

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.