· Plats d’autor harmonitzats amb l’elegància de les bombolles del CAVA en exclusiva al Passeig de Gràcia de Barcelona, del 9 al 19 de març.

· Infinitat de propostes gastronòmiques maridades amb CAVA prometen sorprendre els paladars més exigents.

La D.O. CAVA torna a aliar-se amb la gastronomia més selecta de Barcelona donant suport a la ja cinquena edició del festival enogastronòmic Passeig de Gourmets, que se celebra del 9 al 19 de març al barcelonès Passeig de Gràcia. La popular ruta de platerets ofereix un gran ventall de menús degustació, preparats per a l’ocasió que són harmonitzats amb una àmplia selecció de Caves. A les activitats de la ruta de platerets, menús gourmet, sopars temàtics i experiències gastronòmiques s’uneixen per primera vegada els entrepans d’autor, creacions úniques que ofereixen una proposta més informal on preval el producte, però també la realitat de la vida que ens envolta, pensats per a aquells que tenen poc temps i molta fam. El president del Consell Regulador del Cava, Javier Pagés, destaca al vi escumós més exportat del món com “l’aliat universal de l’alta gastronomia, en qualsevol moment i ocasió, des d’un aperitiu fins a un recorregut culinari de primer nivell”. Pagés afegeix que “no hi ha cap vi en el món amb major versatilitat gastronòmica que el Cava i, per això és un dels protagonistes d’iniciatives d’èxit com el Passeig de Gourmets, que any rere any ha anat creixent, arribant als 2.500 menús venuts en l’última edició, xifra que es preveu superar enguany.”

Els Menús Gourmet, una proposta més completa, arriba a 10 restaurants amb la finalitat de mostrar plats de temporada i estils culinaris molt diferents. Aquests menús es poden gaudir mitjançant reserva prèvia i possibiliten des del gaudi més convencional per 55 euros amb un mínim de 3 copes de Cava, al més complert per 70 euros amb un gran maridatge exclusiu de Caves, pensats per a cadascun d’ells. Amants dels sabors suaus o forts, concentrats i/o massissos tindran l’oportunitat de jugar amb la finor de la criança del Cava en un veritable festival d’harmonies.

A més dels entrepans, també s’han revelat els platets que formen part de la Ruta i que es poden gaudir per 10 euros amb una copa de Cava inclosa. En total, són 12 els restaurants que conformen la Ruta de Platerets i que conviden a agafar el mapa i generar un itinerari gastronòmic entre edificis singulars, botigues i els millors restaurants i hotels de la ciutat. Una experiència per a ser viscuda amb temps i per degustar en tota la seva esplendor.

Una altra de les novetats de Passeig de Gourmets 2023 són els Sopars Temàtics. Són cites que només tenen lloc una nit en concret. Per exemple, el sopar inspirat en música dels 80 a Sintonia, el viatge entre la carn de rellom i la tòfona al restaurant Solomillo, «Els dînners de Gala» de Moments o el viatge per la tòfona al SOLC. I, per a aquells que vulguin fer un pas més, les Experiències Gourmet tornen amb una agenda completa on els tallers conviden a gaudir i aprendre al costat dels estrellats xefs del Passeig de Gràcia. Activitats inèdites on es pot aprendre a elaborar un deliciós steak tartar o endinsar-se en el món dels sakes, entre altres.

Destacats xefs apadrinen el Cava en els seus menús

Carme Ruscalleda, Raül Balam Ruscalleda i Miguel García del Mandarin Oriental, Barcelona; Gabriele Milani del Monument Hotel; Rodrigo de la Calle i Sergio Ruiz del restaurant Virens a l’Almanac, Barcelona; Michele Camolei del Claris Hotel & Spa; Imma López del Majestic Hotel & Spa; Oriol Canillas de l’Hotel Casa Fuster; Gio Esteve d’Alma Barcelona; Alberto Vicente de Belbo Terrenal i Belbo Fasto; Miguel Muñoz de The One Barcelona; Ryan Murphy de Mr. Porter Barcelona; Víctor Bardavio de l’H10 Casa Mimosa; Jorge Planas de Solomillo; Pablo Tomás de Sintonia; Michel Gradeler d’El Nacional BCN i Jordi Alcaraz de LomoAlto&LomoBajo són els xefs de luxe que participen en la present edició donant a conèixer el potencial de versatilitat de diferents tipus de Cava amb una varietat àmplia de propostes gastronòmiques.

Per a informació de totes les activitats, horaris, adreces i propostes gastronòmiques es pot consultar la web oficial del festival: www.passeigdegourmets.com.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.